Lyt til artiklen:

Hundeejere: Pas på snegleparasitter

00:00
Hastighed: ???x
02:08

Abonnementsartikel

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger.

Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I takt med at foråret har meldt sin ankomst, stiger risikoen for, at vores firbenede venner smittes med den livsfarlige sygdom hjertelungeorm, som netop har det med at blusse op i forårsmånederne.

Derfor bør man som hundeejer holde ekstra øje på de kommende gåture, da hjertelungerom smitter ved, at hunde spiser eller slikker på en inficeret snegl.

Herefter spreder parasitten sig gennem hundens afføring til områdets snegle, hvilket således udgør en risiko for andre hunde, lyder det fra dyrehospitalet AniCura.

- Det er en smitsom sygdom, der kan forstyrre kroppens evne til at pumpe blodet rundt, hvilket kan have alvorlige konsekvenser for hundens organer. Derfor er det også vigtigt, at parasitten bliver opdaget tidligt, da ormene kan give varige mén på blandt andet hjerte og lunger - og i værste tilfælde resultere i, at hunden bliver så syg, at den ikke overlever, forklarer Hanne Friis, der er chefdyrlæge hos AniCura Danmark, og fortsætter:

- Symptomerne opstår blandt andet, idet larverne vandrer igennem kroppen og ud til lungerne, hvor de hostes op. Derfor vil nogle af de hyppigste symptomer vise sig som hoste, træthed, blødninger fra sår og maveproblemer, hvilket alt sammen kan være tegn på, at din hund er smittet med hjertelungeorm. Dog kan der ofte gå flere måneder fra, at smitten sker til, at de første symptomer begynder at vise sig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hjertelungerom har indtil nu været særligt udbredt i Københavnsområdet og Nordsjælland, men der er også fundet tilfælde på Fyn og i Jylland.

Derfor anbefaler Hanne Friis, at man kontakter sin dyrlæge ved den mindste mistanke om hjertelungeorm.