Lyt til artiklen:

Camping Outdoor Museum er klar med tre nye udstillinger

00:00
Hastighed: ???x
03:09

Abonnementsartikel

Denne sæson er der tre nye udstillinger på Camping Outdoor Museum ved Egeskov.

Det skriver Dansk Camping Union (DCU) i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
DCU benytter også Egeskov til sin store campingweekend sidst i juni Foto: DCU.

I maj 2021 blev der skrevet europæisk campinghistorie, da Egeskov i samarbejde med DCU åbnede Europas første Camping Outdoor Museum. Siden da har tusindvis af danskere besøgt det cirka 2.000 kvadratmeter store museum.

Lufttelt og vintercamping

Museet viser, hvordan camping- og outdoorlivet tog sig ud i gamle dage. I udstillingslokalerne er der også flere eksempler på nutidens camping og adskillige bud på fremtidens camping.

Denne sæson er ingen undtagelse, hvor der er flere nyheder at se.

- Vi præsenterer Danmarks mindste lufttelt, som er et FMT-telt med indbygget pumpe, der selv pumper teltet op. Det er en kæmpe nyhed til alle dem, der vil på camping på den lettest tænkelige måde, siger landformand i DCU, Anne-Vibeke Isaksen, i pressemeddelelsen.

rich-media-3
Vintercamping trender. Foto: DCU.

- Derudover kommer der et område, hvor vi fortæller om og inspirerer til vintercamping og vinterbadning, som længe har været en stor trend, og derfor er det helt naturligt, at det nu også får en plads på Camping Outdoor Museum, siger hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den tredje nye ting i udstillingsområdet er en Land Rover FC IIA fra 1968, der har en fascinerende historie.

En rejse til Sydafrika

Den terrængående bil var til at begynde med tiltænkt en rolle i et forsyningsselskab i 1960'erne og 1970'erne. I 1991 blev den brugt i en dansk spillefilm, og få år senere blev den købt til et helt særligt formål; en rejse til det sydligste punkt på kontinentet Afrika.

Turen krævede dog, at bilen blev renoveret og ombygget, så den kunne håndtere de udfordringer, sådan en rejse ville byde på.

Nyt unikt campingsamarbejde

Se også:

Nyt unikt campingsamarbejde

I juni 1998 blev rejsen mod Kap Det Gode Håb indledt fra Danmark. Turen gik gennem Centraleuropa til Tyrkiet og videre til Israel, hvorfra rejsen gennem Afrika blev begyndt.

Klar til campingweekend

Ud over selve slottet og Camping Outdoor Museum rummer Egeskov også Veteranmusset, Falck Museet, Købmandsmuseet og en række andre udstillinger. Dertil kommer den prisbelønnede slotshave, legeskoven, årlige events og meget andet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dansk Camping Union benytter også Egeskov til sin store campingweekend, som finder sted sidste weekend i juni, hvor børnenes sommerferie netop er begyndt.

Luksuscamping på slottet

Se også:

Luksuscamping på slottet

Her mødes campister fra hele landet til en weekend fyldt med hygge, skov og afslapning, hvor de camperer i de smukke omgivelser lige ved det storslåede slot på Sydfyn.

Dansk Camping Union, der er landets største interesseorganisation inden for camping, har eksisteret siden 1926 og driver i dag 20 campingpladser i Danmark.