Lyt til artiklen:

Finske skovmuskler på demotur

00:00
Hastighed: ???x
01:40

Abonnementsartikel

En demomodel af storebroren i Scorpion-serien - Scorpion Giant - kunne i sidste uge besigtiges og testes af interesserede på to demokørsler ved henholdsvis Svenstrup Gods på Midtsjælland og Frøslev Plantage i Sønderjylland.

Den store skovningsmaskine er seneste Scorpion-model fra Ponsse, som kom på markedet i 2022. Maskinen var desuden udstillet til demo under Dm i Skills i Roskilde, og er efter besøget i Danmark nu tilbage i Sverige, hvor der skal laves flere demoer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Scorpion Giant har kranen monteret bag kabinen og derfor er udsynet helt frit. Foto: Torben Jastram.

Optimalt udsyn

Ponsse Giant byder på optimalt udsyn, fordi kranen er monteret bag kabinen og derfor ikke ødelægge udsynet til skovnings-aggregatet. Den vejer omkring 24 tons og er drevet af en kraftfuld moderne Mercedes-Benz stage V motor, som yder 210 kW (286 hk).

Ponsse havde også taget en Buffalo udkørselsmaskine med, den seneste version med Activ Cabin for den højeste førerkomfort. I Frøslev var det en model udlånt af MR Skovservice fra Haderslev.

rich-media-3
Denne Ponsse Buffalo var udlånt af MR Skovservice fra Haderslev. Foto: Torben Jastram.

Kabinen er særdeles rummelig og tilbyder masser af ergonomisk komfort, ligesom godt udsyn giver høj sikkerhed. Motoren er samme type som i Scorpion Giant, og vægten ligger på små 20 tons.

- På Sjælland havde vi omkring 40 fremmødte og nogenlunde det samme i Sønderjylland, så det vil jeg betegne som en succes, fortæller Martin Kristiansen, der varetager salget af Ponsse-maskiner i Danmark.

rich-media-4
Foto: Torben Jastram.