Lyt til artiklen:

Giv plads til den vilde have

00:00
Hastighed: ???x
01:51

Abonnementsartikel

Flere haveejere slipper haven løs for at tilgodese biodiversiteten.

Nogle dedikerer hele haven til det, mens andre udvælger dele af haven. Der er mange måder at gøre det på, men hvad er det lige, man kan gøre? Og hvad skal man være opmærksom på?

Artiklen fortsætter efter annoncen

På Fritidsmarkedet inddeler vi løbende vores bedste artikler i temaer, og her får du et lille udpluk af artiklerne fra temaet om vild have.

Det vilde vinder frem

Med projektet "Slip haven løs" er Danmarks Naturfredningsforening og Rema 1000 gået sammen om at få haveejerne til at holde haven giftfri og slippe et stykke af den fri til gavn for biodiversiteten.

Flere tusind haveejere har meldt sig til, hvor de får vejledning til at lægge haven om. Nogle af rådene kan du læse om i artiklen lige her:

Vilde haver vinder frem

Se også:

Vilde haver vinder frem

Det skal være med vilje

I en have der er vild med vilje, er der fokus på hjemmehørende og varierede planter i haven, så insekterne og dyrene har steder at leve.

Men det betyder ikke nødvendigvis at lade græsset stå og inddrage hele haven til formålet. For nogle år siden tog Fritidsmarkedet en snak med havearkitekten Elsa Eskesen om netop det, hvilket der kom denne billedrige guide ud af:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Råd til at fremme biodiversiteten i haven

Se også:

Råd til at fremme biodiversiteten i haven

Afhænger af hvor du bor

Selvom Danmark er et lille land, er der store forskelle på jordbunden og dermed de planter, der vokser naturligt rundt omkring i landet.

For eksempel skal haveejerne i det vestjyske ud og finde nogle helt andre planter end dem, der bor i Aarhus og København.

Det fortæller Beate Strandberg, forsker i biodiversitet og samspillet mellem hjemmehørende planter og insekter, mere om i artiklen lige her:

Disse planter kan redde diversiteten i din have

Se også:

Disse planter kan redde diversiteten i din have

God fornøjelse.