Lyt til artiklen:

Nu kan du igen søge tilskud til en varmepumpe

00:00
Hastighed: ???x
02:36

Abonnementsartikel

Fra mandag den 27. maj kan du igen søge Energistyrelsens Varmepumpepulje og få op til 27.000 kroner i tilskud.

Puljen henvender sig til dig, som ikke kan få fjernvarme i dit område, og som gerne vil udskifte din varmekilde til en mere klimavenlig variant. Som noget nyt kan boligejere, der bor i områder med potentiel udlagt fjernvarme, nu også få tilskud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Varmepumpepuljen er en oplagt mulighed, hvis man går med overvejelser om at udskifte sin primære varmekilde med et grønnere alternativ, der tilmed er billigere i drift på den lange bane. Derfor skal der også lyde en stor opfordring til husejerne herfra, om at søge de mange puljemidler, der om lidt bliver frigivet, udtaler Lone Brose, som er chef for Energistyrelsens puljeadministration.

Sådan søger du

Før du ansøger, bør du først og fremmest undersøge, om du er berettiget til at modtage tilskud.

SparEnergi/varmepumpepuljen kan du læse mere om kravene til at modtage tilskud, hvordan ansøgningsprocessen fungerer og hvilken dokumentation, der skal bruges i ansøgningsprocessen.

Der bliver åbnet for ansøgninger om tilskud til en varmepumpe den 27. maj klokken 10.

Ansøgere kan stille sig i kø på ansøgningsportalen en time før puljeåbningen. Gør man det, kommer man ind i et digitalt venteværelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle i venteværelset får tildelt en vilkårlig plads i køen, når puljen åbner for ansøgninger.

Du kan søge om penge til en varmepumpe, indtil alle pengene er uddelt.

Om Varmepumpepuljen

Varmepumpepuljen udspringer af Energiaftalen fra 2018, og puljen skal medvirke til at skabe besparelser i energiforbruget i helårsboliger, understøtte den grønne omstilling hos boligejere og derudover gavne forsyningssikkerheden i Danmark.

Man kan søge tilskud som privatperson, andelsboligforening, ejerforening i etageejendom, virksomhed, forening og selvejende institution.

I 2024 kan borgere få et ensartet tilskud fra Varmepumpepuljen til individuel varmeforsyning, uanset husets størrelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilskuddet er på 17.000 kroner til luft til vand-varmepumper og 27.000 kroner til væske til vand-varmepumper (også kaldet jordvarme).

For specifikke bygningstyper over 400 kvadratmeter kan der søges om tilskud til store varmepumpeanlæg.