Lyt til artiklen:

Vild plæne-racer med rat

00:00
Hastighed: ???x
02:44

Abonnementsartikel

For et par år siden testede vi her på Fritidsmarkedet en ny zero-turn klipper fra den amerikanske producent EGO.

Det var en helt speciel oplevelse i kategorien for græsklipning, og vi havde da også svært ved at skjule begejstringen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Der var simpelthen tale om luksusklipning i særklasse.

Efterfølgende har firmaet så taget deres zero-turn klipper og givet den endnu et tvist, og nu er styringen skiftet fra styrestænger til rat.

Ja, du læste rigtigt. Et godt, gammeldags bilrat. Altså bortset fra, at det mere ligner rattet i en formel 1-racer, end det ligner det, du har i din gamle Toyota.

rich-media-3
Ifølge producenten er EGO ZT4201E-S verdens første ratstyrede zero turn-klipper med e-steer teknologi. Pressefoto.

Ny teknologi

Ligesom joystick-udgaven så kommer EGO's ZT4201E-S med den nyeste digitale teknolog. Blandt andet er den udstyret med producentens eget e-Steer-teknologi, som er med til at give en suveræn styring af maskinen under klipningen.

Zero turn-klipperen har tre køreindstillinger: Control, Standard og Sport. Og det siger næsten sig selv, at Control er den langsomste og mest nøjagtige måde at klippe græs på, mens Sport giver den fuld gas.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den midterste indstilling er nok den, de fleste vil bruge.

Der er plads til i alt seks 12 Ah-batterier i klipperen, hvilket ifølge Ego giver samme motorkraft som en 22 HK benzinmotor og kraft nok til at klippe op til 10.000 kvadratmeter græs på en enkelt opladning. Du kan selvfølgelig køre med mindre batterikapacitet, hvis din plæne ikke har helt den størrelse.

Maskinen har 10 klippehøjder, der går fra 2,5 til 10 centimeter, og klippebredden er 107 centimeter.

Derudover kan du vælge mellem tre forskellige klippemetoder: sideudkast, bioklip eller opsamling, sidstnævnte skal dog tilkøbes.

rich-media-5
Seks stk. 56V batterier på 12Ah giver en motorkraft svarende til en 22 HK benzinmotor. Pressefoto.

Fuldt overblik

Under kørslen har føreren fuldt overblik over klippeindstillingerne via et stort digitalt display, og indstillingerne kan ændres løbende med få klik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Førersædet er justerbart, ligesom rattet kan trækkes frem eller tilbage, så det er muligt at finde en perfekt stilling til mange timer klipning.

Har du brug for at slå græs i mørket er det muligt ved hjælp af de knivskarpe LED-lys, og som alle moderne maskiner har den praktiske funktioner som kopholder og et opbevaringsrum med USB-opladningsport til for eksempel.

Hvis du er interesseret i verdens første ratstyrede plæneklipper med e-Steer-teknologi, så følg med i næste udgave af Fritidsmarkedet, for vi har nemlig fået lov at teste den spændende klipper.

rich-media-7
Den knivskarpe display giver fuld overblik over klippeindstillingerne. Pressefoto.