Lyt til artiklen:

Ny overfladerenser skal forlænge levetiden på hybridbanen

00:00
Hastighed: ???x
02:39

Abonnementsartikel

Fodboldbaner med hybridgræs findes efterhånden hos mange elite-fodboldklubber, men omfanget af vedligehold er kommet bag på mange. Nu lancerer Husqvarna en overfladerenser til hybridgræs, der måske kan gøre opgaven lettere.

Anordningen blev præsenteret på Turf Days, der blev afholdt på Weserstadion i Bremen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Svampet overflade ødelægger din hybridplæne

Arbejder du med hybridbaner ved du, at der løbende samler sig et irriterende lag af mos, ukrudt og organisk materiale øverst i græsset. Laget blokerer for græssets optag af ilt, gødning og vand og skaber en glat og svampet overflade, som ødelægger spilleoplevelsen.

Du ved sikkert også, at du ikke kan ikke bruge almindeligt udstyr som for eksempel river og vertikalskærere på hybridbaner, fordi de ødelægger det underliggende net.

Men ifølge Husqvarna behøver du ikke at bekymre dig om nogle af delene længere. For nu kan du med den nye overfladerenser til hybridgræs fjerne ophobede rester i plænen uden at skade nettet under din bane - og den er både hurtig, nem at betjene og budgetvenlig, lyder det.

Kan monteres på din plæneklipper

Overfladerenseren monteres direkte på Husqvarnas frontmonterede plæneklippere. Opsamlingsbøtterne på anordningen kan tømmes, mens du sidder i førersædet.

rich-media-3
Overfladerenseren blev ivrigt inspiceret af de nysgerrige gæster til Turf Days i Bremen. Foto: Tim Søgaard.

- Med overfladerenseren kan du tilbyde dine spillere en fodboldbane af høj kvalitet, uden at du skal bruge oceaner af tid på at vedligeholde den. Som bonus forlænger du levetiden på din hybridgræsbane, når du regelmæssigt renser den for snavs i toplaget, lyder det fra Husqvarna.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Overfladerenseren til hybridgræs er udviklet i samarbejde med dem, der kender de krævende fodboldbaner bedst: Nemlig groundsmen.

- Vi anerkender det store arbejde, groundsmen i fodboldklubber udfører. Det er til dem, vi har udviklet overfladerenseren til hybridgræs, så de får et radikalt anderledes værktøj til at løfte kvaliteten og forlænge levetiden på hybrid-fodboldbaner. Og det er uden at skulle igennem dyre renoveringer hvert andet-tredje år, siger Michael Schösser, Country Manager for Husqvarna Danmark.

Overfladerenseren er kompatibel med følgende modeller af Husqvarnas frontmonterede plæneklippere: P520DX. P525DK og P535HX.

rich-media-5
Husqvarnas nye overfladerenser til hybridgræs forlænger hybridbaners levetid med flere år. Bland andet ved at forbedre iltningen af det naturlige græs i plænen, lyder det. Pressefoto.