Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
På lytteliste
Tilføj til lytteliste
Lyt til artiklen:
Højtryksrens med komfort og knald på
De fleste højtryksrensere gør hvad de skal. Det vil sige, at de afhængig af, hvor mange bar, de kommer med, renser det man har målrettet den efter.
Højtryksrenseres effekt måles i bar. 1 bar svarer til 100.000 pascal, hvilket igen er cirka det samme som det atmosfæriske tryk ved havets overflade
Skal man bare rense lettere overflader, vaske bil og skylle verandaen, så kan man nøjes med en mindre model med omkring de 110 bar, men skal man rense overflader ned og spule fliser rene, så skal man op i lidt større modeller, for eksempel 130 eller 150 bar.
Husqvarnas nyeste PW 300-serie kommer i tre udgaver med henholdsvis 150, 160 og 170 bar, og vi fik til vores test udlånt model PW 370, som kommer med 170 bar.
Med andre ord, så burde vi kunne rense næsten hvad som helst.
Komfort og arbejde
Men inden vi går i gang, så er der et par ting, der er godt at være opmærksom på. Hvis man har en lidt ældre model højtryksrenser, så ved man, at det vigtigste - udover trykket - er, hvor svær den er at arbejde med.
Man tidligere modeller har meget ufleksible slanger, og indstilling af tryk kan være en udfordring. Så her var vi spændte på, om Husqvarnas udgave med ekstra lang og fleksibel slange ville gøre arbejdet lettere. Og så selvfølgelig, om den er til at flytte rundt på.
En højtryksrenser kan være tung for mange at håndtere, men Husqvarna lover, at de ekstra store hjul gør det nemmere.
Så med de ord, og de medfølgende forskellige dyser, drog vi ud på arbejde.
Forskelligt rensearbejde
Det første mål var at rense to lave mure for vinterens grønne algeangreb. Murene er oprindeligt hvide, men det kunne man ikke se, før arbejdet startede.
Næste opgave var næsten tilsvarende, bare i form af et plankeværk, der også var mere grønt end godt var.
Endelig kørte vi over i den blide afdeling og vaskede diverse køretøjer, fra en ATV over en motorcykel til en bil.
Altså hvad der svarer til almindeligt brug i en almindelig familie på landet.
Konklusion
Først og fremmest må vi sige, at komforten var i orden. Den 10 meter lange slange opførte sig upåklageligt - både under ud- og indrulning, og selv om maskinen med sin vægt på over 20 kilo, er en tung sag, så var den forholdsvis nem at trille rundt med.
Dyseskifte var nemt og tog blot få sekunder, og efter som vi havde fat i den største model, så var der masser af kræfter at arbejde med.
En højtryksrenser er egentlig en nem maskine at arbejde med, forstået på den måde, at der jo ikke er mange indstillinger, man skal sætte sig ind i. Derfor er det vigtigste også, at maskinen er nem og pålidelig, og her brillerer Husqvarnas model.
Og så har den ene rigtig fin feature. Ud over at skifte mellem dyser, så kan man også skifte mellem tre forskellige trykindstillinger: Gentle 1, Rough og Gentle 2. Altså mere og mindre tryk. Og på den hårde indstilling snurrer dysen, så vandet rammer med en roterende hastighed.
Det eneste, maskinen kræver af sin bruger er tålmodighed under arbejdet, og det kan den trods alt ikke garantere. Men alt andet leverer den på.