Lyt til artiklen:

Mød både maskiner, køer og politikere

00:00
Hastighed: ???x
02:22

Abonnementsartikel

Fredag den 7. juni slår Det Fynske Dyrskue dørene op for tusindvis af gæster gennem en hel weekend.

Men i år er det ikke kun dyrene, maskinerne og udstillerne der byder indenfor. Om lørdagen er en lang række politikere til stede på dyrskuet for at tale med fynboerne, inden de skal sætte deres kryds til søndagens Europa-Parlamentsvalg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Langt de fleste partier er til stede på dyrskuepladsen, hvor man blandt andet vil kunne få en snak med Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen fra Moderaterne og Økonomiminister Stephanie Lose fra Venstre.

- Med et Europa-Parlamentsvalg i samme weekend som Det Fynske Dyrskue har vi i år valgt at byde alle partier velkommen på dyrskuepladsen. Med mange gæster på dyrskuet er det oplagt, at vi er med til at formidle klima-, fødevarer- og landbrugspolitik, da vi er en samlende arena for det fynske landbrug. Samtidig er det fundamentet for vores dyrskue at facilitere mødet mellem mennesker samt land og by, siger Anita Christoffersen, dyrskuechef for Det Fynske Dyrskue.

Fokus på politik

Da Det Fynske Dyrskue afholdes samme weekend som Europa-Parlamentsvalget, har arrangørerne valgt, at klima- og landbrugspolitik også skal være højt på agendaen til dette års dyrskue for de mange elever til Faglig fredag.

- Klima- og landbrugspolitik kunne godt blive den helt store varme kartoffel til Europaparlamentsvalget. Emnerne kan samtidig være svære at forstå for børn. Den udfordring har vi valgt at tage op ved at lave en række politiske aktiviteter og debatter til Faglig fredag, hvor eleverne kan blive klogere på emnet og få mulighed for at reflektere over, hvad deres egen holdning er, siger Anita Christoffersen.

En af aktiviteterne hedder "Politik i børnehøjde: Hvad siger vores fremtid?" og vil blive en aktiv politisk debat med ungdomspolitikere på dyrskuets scene samt en masse skoleklasser på det såkaldte "holdningstæppe" foran scenen. Her vil de under debatten have mulighed for at flytte sig fysisk på tæppet og erklære sig alt fra 'enig' til 'uenig'.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arrangementet og debatten "Politik i børnehøjde" vil blive afholdt på Det Fynske Dyrskue fredag den 7. juni fra kl. 09:30-11.