Lyt til artiklen:

Du må kun fiske til eget forbrug

00:00
Hastighed: ???x
01:53

Abonnementsartikel

Højsæsonen for hornfiskeri er over os, så det er nu, fiskegrejet skal pakkes, og kursen skal sættes mod kysten!

Hornfisken er en populær fisk blandt mange lystfiskere. Den befinder sig tæt på kysten, hvilket gør den let tilgængelig, og dens smag gør den til en delikatesse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det er en stimefisk, der lever primært i overfladen af havet. Den svømmer tæt på kysten om foråret, og det tiltrækker mange lystfiskere til strande og havne.

Pas på havets ressourcer

Inden man begiver sig afsted på fisketur, er der nogle ting, der er vigtige at huske. Vicefiskeriinspektør fra Fiskeristyrelsens regionale kontrol, Steen Majland, fortæller:

- Hornfisk svømmer ofte i stimer, og som lystfisker er det derfor muligt at fange rigtig mange fisk på samme fisketur. Ifølge reglerne om lyst- og fritidsfiskeri må man kun lande fisk til eget forbrug. Fanger man flere fisk, end man selv kan spise, vil vi appellere til, at man nænsomt udsætter de fisk, man ikke ønsker at tage med hjem. Det er vigtigt, at man sætter sig godt ind i reglerne for lystfiskeri, inden man går i gang med fiskeriet. Vi får jævnligt anmeldelser om at der ind imellem bliver brugt såkaldt rykfiskeri, når der fiskes efter hornfisk. Det er ulovligt og vil medføre en bødestraf.

Husk også at købe fisketegn, hvis du skal ud at fiske. Det gør du på fisketegn.dk.

Hvis du fisker med håndredskaber, fx fiskestang, skal du ifølge reglerne indløse lystfiskertegn. Fisker du med garn, ruser eller lignende, skal du have et fritidsfiskertegn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Du kan finde reglerne for rekreativt fiskeri HER.