Lyt til artiklen:

Masser af ATV'er og trailere til Forsvaret

00:00
Hastighed: ???x
02:20

Abonnementsartikel

I Skjern hos Polaris er der sat en ny milepæl for virksomheden ifm. en stor 7-årig rammeaftale, som de sammen med Precision Technic Defence har indgået med Forsvaret.

Polaris har tidligere leveret til Forsvaret, men denne ordre indeholdt hele 44 stk. specialtilpassede 6-hjulede Polaris Sportsman 570 Big Boss 6X6 ATV'er, som med uafhængig affjedring og træk på alle 6 hjul, giver en maskine der kan komme frem i selv det hårdeste terræn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

ATV'erne vil få til opgave at hjælpe Danmarks udsendte og montørerne på værkstedet har derfor haft travlt med at klargøre de specialudstyrede maskiner, der er designet til at kunne blive udsendt til fronten.

Udover de specialudstyrerede ATV'er blev leveret 3stk. standard Polaris Sportsman 570 Big Boss 6X6 ATV'er og 5stk. Polaris Sportsman 570 X2 sammen med 23 trailere fra Chapman Machinery Ltd., som blev bygget eksklusivt til opgaven.

rich-media-2
Polaris-ATV'erne har været igennem et krævende program, før de blev udvalgt. Pressefoto.

Klarede testen

- Det har været en lang og grundig proces at blive udvalgt til rammeaftalen hos Forsvaret, fortæller Preben Smed, som er produktansvarlig hos Polaris Danmark.

Som et led i processen, blev udstyret for alvor testet, da de brands der bød ind på rammeaftalen blev bedt om at stille med et eksemplar på det udstyr der skulle leveres - her blev både maskine og trailer fyldt med max vægt og testet i stærkt kuperet terræn.

At maskinen klarede testen kommer dog ikke bag på Preben Smed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Polaris er et solidt produkt, der gang på gang beviser sit værd ved krævende opgaver, siger han.

Polaris var den første ATV/UTV-producent til at levere til det amerikanske militær og har i dag en fabrik på over 25.000 kvm dedikeret til at levere specialtilpassede løsninger til det offentlige.

I Skjern har man gennem mange år specialiseret sig i at tilpasse en standard-maskine til den opgave den skal udføre.

Således blev Forsvarets nye ATV'er 100 procent tilpasset deres behov - nøje defineret igennem udbuddet.

rich-media-4
ATV'erne kommer fra Chapman Machinery Ltd. og blev bygget eksklusivt til opgaven. Pressefoto.