Lyt til artiklen:

Campingplads med 56 års historie følger med

00:00
Hastighed: ???x
03:09

Abonnementsartikel

Med sin placering i det bakkede landskab ud til Himmelbjergsøen Julsø er udsigten hos Terrassen Camping svær at sætte en finger på. Selv samme udsigt nød folk fra nær og fjern, da stedet var en stor jordbærmark, før det blev til campingplads for 56 år siden.

Men udsynet over vandet er ikke det eneste, der trækker campister til i dag. Det gør stedets faciliteter også, som ejerne løbende udvikler på for at følge med gæsternes behov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I forhold til hvad camping var tidligere, så er der mere efterspørgsel på luksus i dag. Og så skal man kunne komme på camping lige nu og her, fortæller Mike Noble til Fritidsmarkedet. Han ejer og driver campingpladsen sammen med ægtefællen Vivi Noble.

Det skal være nemt

Ægteparret købte campingpladsen i Gammel Laven nær Silkeborg i 2005 og åbnede for gæsterne i 2006.

Der kommer løbende nyt til på campingpladsen, og i de seneste år er der særligt én tendens, som fylder mere og mere hos gæsterne: Det skal være nemt, behageligt og lækkert.

Derfor har campingpladsen fået nummerpladescanner, så gæsterne kan tjekke ind uden for receptionens åbningstid. Ved alle automater er der mobilbetaling, og alle faciliter som fælleskøkken, bad og pool er inkluderet i prisen. En ladestander til elbiler har også fundet vej til parkeringspladsen.

rich-media-2
Mike og Vivi Noble har ejet Terrassen Camping siden 2005. Foto: Tina Moesgaard.

- Vi har også gæster, der kommer hertil hver weekend i deres campingvogn for at få et afbræk fra hverdagen. Så skal det bare være ren afslapning, og børnene skal kunne have det sjovt, siger Mike Noble.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Campinghytter med et tvist

Terrassen Camping har af flere omgange også bygget campinghytter med eget bad og køkken. De nyeste hytter ligger på rad og række og har - i modsætning til de andre hytter - jacuzzi på terrassen med udsigt over Gudenåen.

rich-media-4
De nyeste hytter har udsigt over Julsø, som Gudenåen løber igennem. Foto: Tina Moesgaard.

Sortimentet hos campingpladsens kiosk har også ændret sig; det er blevet mindre og mere specialiseret. Dåseøl på køl er blevet skiftet ud med specialøl på flaske, og der er et bredt udvalg af vin og snacks og et mindre udvalg af diverse madvarer og produkter.

- Mange af gæsterne handler alligevel stort ind i supermarkederne, som holder åbent til sent. Men vi sælger også pizzaer, hvor man kan vælge mellem seks forskellige slags. Fem minutter, så er de klar. Det er populært, og det er nemt, siger Mike Noble.

Altid en afvejning

Glamping - glamourøs camping - hvor campinglivet kombineres med komfort og luksus har campingpladsen også givet sig i kast med. Indtil videre har de tre glampingtelte.

Men det er altid en afvejning, om nye trends og tendenser vil passe ind på den 56 år gamle campingplads i Gammel Laven.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-6
Campingpladsens område er cirka 100.000 kvadratmeter. Foto: Tina Moesgaard.

- Det er vigtigt at følge med, hvad der sker på campingpladserne. Men det skal også give mening for os, hvis vi skal prøve noget nyt, siger Mike Noble.