Lyt til artiklen:

Stop robotplæneklipperen, før det er for sent

00:00
Hastighed: ???x
01:23

Abonnementsartikel

Selv om vi har haft det vådeste forår i lang tid, så skal der ikke mange tørkedage til, før din plæne begynder at få tørre pletter. Og når det sker, skal du huske at tage dine forholdsregler.

Ifølge firmaet DM Greenkeeping, der beskæftiger sig med professionel græspleje, er det vigtigt at stoppe med at slå græsset, i tørkeperioder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det vil sige, at du skal slukke din robotplæneklipper, så den ikke slider græsset af.

Ifølge firmaet er det vigtigt, at du stopper robotten, før tørkeperioden er for godt i gang. Så kan græsset nå at få en længere græshøjde og dermed opsuge mere vand til bladene.

Når der så er kommet en regnbyge, kan du sætte gang i plæneklipperen igen. MEN husk at starte med en klippehøjde på omkring fem centimeter, og så derefter gradvist sætte den ned én gang om ugen, indtil den når den højde, som den havde, før du stoppede med at slå græsset.

DMI har et tørkeindeks på deres hjemmeside dmi.dk. Her kan du se, hvor meget dit område er ramt af tørke. Indekset går fra 1 til 10.

DM Greenkeeping anbefaler, at man stopper robotplæneklipperen, når vi når tørkeindeks 5. Når vi højere op kan det være for sent.