Lyt til artiklen:

Lad hækken blomstre - så summer det af af liv

00:00
Hastighed: ???x
01:49

Abonnementsartikel

Ligusterhække er som en overdådig buffet for bierne.

De små hvide blomster, der dukker op i juni og juli, er fyldt med lækkerier som pollen og nektar, som flere arter af bier elsker. Ved at lade hækken blomstre giver du bierne en tiltrængt næringskilde, så de har energi til at bestøve blomster, buske og træer i haverne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Danmarks biavlerforening i en pressemeddelelse.

- En have med blomstrende planter og en frodig hæk tiltrækker ikke kun bier, men også andre vigtige bestøvere som for eksempel sommerfugle. De bidrager til at bestøve havens planter. I juni og juli har både hindbær, brombær, squash og græskar brug for insekternes bestøvning så vi kan høste et godt udbytte af dem, siger Louise Pescettini, konsulent i Danmarks Biavlerforening.

Fugleunger i skjul

Ligusterhækken er en rigtig sprinter i planteverdenen. Den kan vokse op til 30 cm om året, så du får hurtigt en tæt og flot hæk. Hækkens tætte grene er det perfekte skjulested for fuglereder, hvor de små unger kan vokse op i sikkerhed.

Hvis du klipper hækken for tidligt, risikerer du altså at udsætte de små fugleunger for fare.

Venter du med at klippe hækken til senere på sommeren, kan du nøjes med at klippe hækken én gang om året. Det betyder altså mindre arbejde for dig og mere tid til at nyde din have, de flotte blomster og livet i og omkring ligusterhækken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Tag en pause og nyd sommeren med god samvittighed. Du gør noget godt for fuglene og bierne ved at lade hækken blomstre og tillade dig selv at være lidt doven, siger Louise Pescettini.