Lyt til artiklen:

Sådan håndterer du dit drikkevand

00:00
Hastighed: ???x
01:59

Abonnementsartikel

De nyeste anbefalinger fra myndighederne er, at alle sørger for at have mad, vand og andre fornødenheder til at kunne klare sig selv i tre døgn.

Det kan være i forbindelse med en krisesituation eller anden situation, hvor forsyningen bliver helt eller delvist afbrudt. Anbefalingerne indebærer tre liter vand per person per dag, og DANVA (Dansk Vand- og Spildevandsforening) er kommet med en række anbefalinger til, hvordan man håndterer drikkevandet i sit beredskab.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver forsyningsselskabet Fots i en pressemeddelelse. Her er 6 gode råd til, hvordan du håndterere drikkevandet:

Benyt egnede beholdere

Beholderne skal være fødevaregodkendte - se efter glas- og gaffelsymbolet. Bliv klogere på mærkningen på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Rengør beholderne

Rengør beholderne med vand og sæbe. Tilsæt to skruelåg husholdningsklorin per 10 liter vand, lad stå i 30 minutter og skyl derefter grundigt.

Tap koldt vand

Tænd for hanen og lad vandet løbe, til det bliver koldt, inden du fylder beholderne. Sørg for at fylde beholderne helt op.

Opbevar mørkt og køligt

Opbevar dine vandbeholdere køligt og mørkt, væk fra direkte sollys. Hvis ikke man har en kælder, kan man stille beholderne i et skab eller skærme dem for sollys med et tæppe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udskift vandet løbende

Udskift vandet løbende, selvom det kan holde sig i årevis. Brug vandet, der skal udskiftes, til andre formål - fx til at vande planterne.

Flaskevand som alternativ

Hvis man ikke har mulighed for at overholde anbefalingerne omkring tapning og opbevaring af postevand, kan man i stedet købe vand på flaske. Vær da opmærksom på udløbsdatoen.