Lyt til artiklen:

Skånsom landskabspleje på to hjul

00:00
Hastighed: ???x
01:35

Abonnementsartikel

Tohjulede traktorer med frontmonterede redskaber kan bruges til mangt og meget. Blandt andet til pleje af biodiversitet som slåning af blomsterenge.

- Man har kun én basismaskine. Først bruger man fx fingerklipperen, så hø-riven og samler sammen til sidst. Så man skal ikke have noget tungt ind at køre. Man gør det hele med den her maskine. Det sælger vi mere og mere af, siger Ole Hosbond.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han er direktør hos Sønderup Maskinhandel, der blandt andet for nyligt udstillede to nye tohjulede traktorer fra italienske BCS på messen.

- Så det er en mere skånsom måde at pleje på, hvis man vil lave blivende biodiversitet, siger han.

Seks eller 13 hk

De to nye tohjulede traktorer, BCS 706 (seks hk) og BCS 780 HY Stargate (13 hk), passer til hele redskabsprogrammet og kan køre med redskaber som fingerklipper, kost, sneblad, sneslynge, fræser, skuffejern med flere.

rich-media-2
BCS 780 HY Stargate (tv.) og BCS 706 (th.). Foto: Tina Moesgaard.

BCS 780 HY Stargate er blandt andet udstyret med mindre dele i gearkassen, Honda-motor og hydrostat-enheden sidder horisontalt i stedet for vertikalt.

- Det er meget nemmere at håndtere, når man kører med sådan en hydrostatmaskine. Man kører trinløst frem og tilbage uden brug af kobling, siger Ole Hosbond.