Lyt til artiklen:

E&H-hæder til elektrisk minitraktor

00:00
Hastighed: ???x
01:39

Abonnementsartikel

Direktør Lennart Ahlefeldt-Laurvig fra Special Maskiner A/S på Langeland måtte torsdag en tur på podiet, da Maskinleverandørerne uddelte nyhedsprisen under den nyligt afholdte messe E&H.

Årsagen var en lille elektrisk to-hjuls traktor/redskabsbærer fra den schweiziske producent Rapid, som opnåede en tredjeplads i konkurrencen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi fik den første hjem her i foråret, og der har været ret pæn interesse for produktet allerede. Den emissionsfri og lydløse maskine er jo også et godt valg mange steder, blandt andet for kommuner, kirkegårde og boligforeninger, hvor støj og emission er en vigtig faktor, siger direktøren.

Maskinen var på standen på E&H monteret med fingerklipper, men der er mange andre muligheder som for eksempel slagleklipper, kost eller roterende river til ukrudtsbekæmpelse.

Batteriet, der vejer 22 kg, er let at skifte ud, og det kan levere power til 1,5 til 5 timers drift - alt efter redskab og opgave. Med en lynlader kan det lades 80 procent op på to timer.

rich-media-2
Special Maskiner A/S har oplevet fin interesse for Rapid Uri siden den første model kom hjem her i foråret. Foto: Torben Jastram.

PTO-hastigheden kan ændres i intervallet 500 til 950 omdrejninger uafhængigt af den elektriske motor ved hjælp af to omskiftere. Omdrejningerne vises tydeligt i displayet sammen med energiforbrug og rest-batteritid.

Sikkerheden er i højsædet takke være dødemandsknapper på begge håndtag, og maskinen kan let flyttes også i slukket tilstand takket være mekanisk friløb.