Lyt til artiklen:

Agromek præsenterer ny energihal

00:00
Hastighed: ???x
04:06

Abonnementsartikel

Biogasområdet og Biogasudvalget er blevet til henholdsvis Energihallen og Energiudvalget på årets udgave af Agromek, der med et stærkt fundament i biogas zoomer tæt ind på energi i det hele taget.

Og det er ikke tilfældigt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med den grønne trepartsaftale er biogas og den mindre kendte teknologi pyrolyse mere relevante end nogensinde.

Det skriver Agromek i en pressemeddelelse.

- Den grønne trepart har blandt andet fokus på biogas og pyrolyse, og det vil vi også have på Agromek. Biogas er allerede en dansk styrkeposition, hvorimod pyrolyse er under udvikling, men hvor forventningerne er meget høje. Det bliver derfor meget aktuelt, når Agromek sætter fokus på, hvordan teknologierne kan udvikles og udbredes, konstaterer Claus Hermansen, direktør, Agromek.

Pyrolyse fremhæves af den grønne trepart som en teknologisk satsning, og man har derfor afsat anselige summer til udrulningen af teknologien.

Vigtigt med åbent mindset

Ikke mindst i lyset af den grønne trepart finder også landmand Anders Nørgaard fra Nørgaard Agro det særdeles meningsfuldt, at Agromek fokuserer på energi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den grønne trepart tegner en udviklingslinje for dansk landbrug, hvor fokus er på grønne virkemidler, og dette favner Agromek med Energihallen. Landbruget er den eneste leverandør af fotosyntese, og mange enten ejer eller leverer til biogasanlæg - samtidig er det vigtigt, at branchen fortsat har et åbent mindset over for nye og kommende teknologier og udvikling generelt, siger Anders Nørgaard, der var en del af det nu hedengangne Biogasudvalg og også er med i det nye Energiudvalg.

Vigtigheden af at følge med udviklingen gør, at han finder Energihallen relevant for alle landmænd, og samtidig påpeger han, at der i takt med den grønne omstilling opstår nye forretningsområder.

En del af klima-løsningen

Disse nye forretningsområder og meget andet kan de besøgende blive klogere på via en lang række indlæg på hallens Energiscene, hvor blandt andet ovennævnte pyrolyse tages under kyndig behandling.

- De besøgende kan med indlægget få indsigt i teknologien og en status på, hvor langt pyrolyse-industrien er med anlæg i stor skala - og oplysning om, hvordan de selv kan støtte op om den grønne omstilling i landbruget. Med blandt andet pyrolyse bliver landbruget en del af løsningen på klimaudfordringerne snarere end problemet - blandt andet takket være udvinding af biogene brændstoffer og lagring af kulstof af rest-biomasser, forklarer Peder Nickelsen, CEO, Stiesdal SkyClean.

Og netop af disse årsager mener han, at det er både vigtigt og logisk, at Agromek med Energihallen prioriterer området.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En stor gave

Assentoft Silo, der i 2022 udstillede på forløberen til Energihallen, altså Biogasområdet, er også repræsenteret på årets udgave af Agromek, og forventningerne til den nye hal er i top.

- Det er en stor gave, at Agromek samler alle relevante aktører i én og samme hal - det gør det utrolig nemt for de besøgende at navigere rundt blandt udstillerne, der her supplerer hinanden. Alle i branchen er til stede, så der er en stor synergieffekt at hente for os udstillere, og man kan lynhurtigt sætte spontane møder op. Det er en rigtig god hal for os, og jeg er sikker på, at der strømmer mange folk igennem, lyder det fra John Serup, salg og leder af landbrugsafdelingen, Assentoft Silo.

Han fortæller, at virksomheden stiller op med en lang række folk med bred faglighed inden for biogas og opbevaring. Samtidig gør han det klart, at Assentoft Silo blandt diverse nyheder også medbringer den nitrogengenerator, som på 2022-udgaven af Agromek blev udråbt til at være en trestjernet Europa-nyhed.

Agromek finder sted i MCH Messecenter Herning 26.-29. november 2024.