Lyt til artiklen:

11 konkrete forslag til forbedringer for heste

00:00
Hastighed: ???x
02:37

Abonnementsartikel

Der skal ske konkrete forbedringer af dyrevelfærden i ridesporten, hvis den skal have en fremtid.

På denne baggrund går Dyrenes Beskyttelse og Hestens Værn i dialog med Dansk Ride Forbund for at finde løsninger, der kan sikre hestenes trivsel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Verdensmester: Tilpas dig hesten - ikke omvendt

Se også:

Verdensmester: Tilpas dig hesten - ikke omvendt

Det skriver de to organisationer i en fælles pressemeddelelse.

Pisk, spark, misbrug af sporer, blå tunger, hyperfleksion og sår i munden. Det seneste år har budt på alt for mange sager, hvor hestevelfærden er blevet tilsidesat i jagten på penge, præmier og prestige ved konkurrencer i eliten af ridesporten. Senest under sommerens OL, hvor flere ryttere blev tvunget til at trække sig efter afsløringer af voldsomme træningsmetoder.

Systematisk træningskultur

- De mange sager gør det efterhånden svært at tro, at der blot er tale om enkelte brodne kar. Det ligner snarere en systematisk træningskultur, der er kørt af sporet, siger Yvonne Johansen, dyreværnschef hos Dyrenes Beskyttelse.

Det har fået Dyrenes Beskyttelse og Hestens Værn til at udarbejde 11 konkrete tiltag, som skal sikre, at sporten ikke udøves på bekostning af hestene. Organisationerne skal nu mødes med Dansk Ride Forbund for at drøfte disse tiltag.

Nu kan du få hestepas på mobilen

Se også:

Nu kan du få hestepas på mobilen

Ingen fremtid uden forbedringer

Budskabet fra Dyrenes Beskyttelse og Hestens Værn er klart: Hvis der ikke sker ændringer, har organisationerne svært ved at se en fremtid for ridesporten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ridesporten er nødt til at sikre et godt og sundt liv for hestene, hvis sport med heste skal finde sted i fremtiden. Indtil videre har vi måttet konstatere, at sporten ikke selv har formået at leve op til dette ansvar. Derfor er vi glade for, at Dansk Ride Forbund nu vil mødes med os, så vi i fællesskab kan sikre, at sporten udvikler sig i den rigtige retning, siger Yvonne Johansen.

Hun bakkes op af Julie Fjeldborg, formand for Hestens Værn.

- Det kan og skal ikke være hestene, der betaler prisen. Heste skal trænes på en måde, hvor de forstår, hvad rytteren vil, og ikke bliver presset mentalt og fysisk på uacceptabel vis, som vi desværre har set flere eksempler på for nylig.

Mødet skal finde sted i begyndelsen af efteråret. Dyrenes Beskyttelse og Hestens Værn forventer hurtig handling, og at de første konkrete tiltag kan implementeres inden årets udgang.

Du kan læse de 11 tiltag her.