Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
På lytteliste
Tilføj til lytteliste
Lyt til artiklen:
Bliv sne-måler for DMI
Hvis du er morgenfrisk, har god tid og holder af vintervejr, så har DMI måske er job til dig.
Vintersæsonen er officielt begyndt, og DMI mangler nemlig hænder og øjne til at fylde hullerne på landkortet ud, så nettet af snemålinger igen dækker hele Danmark.
Ifølge DMI behøver du ikke være en blæksprutte, der kan have mange bolde i luften eller at være god til at tænke ud af boksen, men de har brug for nogen, der til hverdag og i weekenden, kan gå ud og måle dybden af sneen udenfor.
Jobbet som snemåler
For at kunne blive en del af vejrkorpset skal du kunne nikke ja til en række forudsætninger. Dem kan du læse her:
Du skal kun måle sne de dage, hvor der ligger sne på jorden.
I de sidste fem år har man i gennemsnit skulle folde tommestokken ud og måle sne 10 gange om året. Der er dog stor variation fra år til år og fra sted til sted - på trods af at Danmark er et lille land.
Du skal helst måle lige før kl. 8 om morgenen og melde resultatet til DMI umiddelbart efter ved hjælp af din mobiltelefon.
Snemålingen består af to dele: Dels en måling af snedybden (med en tjenstligt udleveret tommestok) dels en vurdering (visuel) af sneudbredelsen i terrænet.
Du skal kunne måle både i hverdage og i weekender.
Målingen skal helst foretages i et åbent område, så snedriver i f.eks. en terrassekrog eller en indkørsel ikke påvirker målingen.
Det er en fordel men ikke et krav, at du ikke er kuldskær, og vi sætter pris på stabilitet, så målingerne kommer ind til tiden på de dage, hvor det har sneet.
Snesæsonen varer fra 1. oktober - 30. april (der er langtfra sne hver dag i den periode).
Belønningen er et symbolsk beløb på omkring 2.900 kr om året, men så får du også en gratis målestok.
Hvis du vil høre mere om opgaven som snemåler, kan du skrive til klimatologvagt@dmi.dk