Lyt til artiklen:

Din Stiga robotplæneklipper bliver nu mere effektiv

00:00
Hastighed: ???x
02:57

Abonnementsartikel

Der er gode nyheder for både gamle og kommende ejere af Stigas kabelfrie robotplæneklippere.

Hvis du er på vej til at købe en Stiga robotplæneklipper, kan du glæde dig til, at selve opsætningen af de kabelfri modeller er blevet endnu nemmere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her på Fritidsmarkedet har vi tidligere testet Stigas kabelfrie model A 1500, og her roste vi blandt andet Stiga for den enkle opsætning. Og den er nu blevet endnu bedre.

- Det er blevet meget mere ligetil og brugervenligt at komme i gang. Førhen skulle du gå bag robotten for at markere dens bane, nu har du mulighed for at sidde med Google Maps og sætte punkt til punkt, og så trækker softwaren selv en streg, siger Rune Silberg, som er Marketing Manager hos Stiga.

- Efterfølgende kan du så lave tilretninger, så afgrænsningen passer perfekt til din have, tilføjer han.

rich-media-2
Fritidsmarkedet testede sidste år Stigas model A 1500. Foto: Jørgen Ahler.

4G simkort

Stigas kabelfrie robotter styrer via GPS. De er udstyret med et simkort, og det samme er en referencestation, og på den måde "snakker" de to sammen. Referencestationen sidder som udgangspunkt i ladestationen, men hvis den ikke har frit udsyn til himlen, så kan den flyttes og sættes oven på en husgavl eller lignende.

I de nye 2025-udgaver af Stigas robotter er det kun softwaren, der er ændret. Alt hardware er det samme som tidligere modeller. Baggrunden er, at Stiga fastholder at vedligehold og service skal være så enkelt som muligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men softwaren er til gengæld blevet meget mere intelligent, siger Rune Silberg.

- Opdateringen betyder, at robotterne kan køre noget længere på en opladning, fordi de kører mere effektivt. For eksempel kan robotterne på den lille platform køre med flere klippecyklusser, og robotterne på den store platform kan køre hurtigere. Det betyder, at hvis en model tidligere kunne slå op til 10.000 kvadratmeter, kan den i dag slå op til 12.000 kvadratmeter under optimale betingelser, siger Rune Silberg.

rich-media-4
Softwareopdateringen skal foretages via mobilen, men fremover sker nye opdateringer automatisk. Pressefoto.

Godt nyt for alle

Men det er ikke kun nye ejere af de gule robotter, der kan glæde sig over den nye software. Den er nemlig bagud kompatibel. Det betyder, at hvis du for eksempel har købt den allerførste model, så er den i dag noget mere effektiv efter den nye opdatering.

Overskudsmaterialer fra skur blev til garage til robotplæneklipper

Se også:

Overskudsmaterialer fra skur blev til garage til robotplæneklipper

Den nye opdaterings af softwaren skal ske manuelt via Stigas app, men fremover vil alle opdateringer ske helt automatisk.

- Det er også mulighed for at tilkøbe nogle af de features, som de større modeller har. Hvis du for eksempel har købt en Stiga A 500 og gerne vil have flere klippezoner, end det, som den originalt kom med, er der mulighed for via appen at tilkøbe det via en større softwarepakke, fortæller Rune Silberg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tracktionhjul

Nyt er også muligheden for at købe nye såkaldte tracktionhjul med lidt grovere mønster. Så hvis din plæne er meget fugtig, vil din robot blive bedre i stand til at komme frem. Dertil kommer, at hjulene er lidt tungere end standardhjulene.

Vild elektrisk UTV med masser af muskler

Se også:

Vild elektrisk UTV med masser af muskler

Så alt i alt er din gamle robot nu blevet mere effektiv med mulighed for yderligere forbedringer.