Abonnementsartikel

- Hvorfor skulle man tøffe rundt med høreværn på en plænetraktor, når man kan sidde i en liggestol med en god bog?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sådan spørger Johnny Nielsen, der hele sommeren har oplevet en ganske usædvanlig interesse for de italienske robot-plæneklippere, han importerer og sælger gennem sit firma Toprobot.dk

- Allerede inden frosten var gået af jorden, solgte jeg årets første græsrobotter. Siden er efterspørgslen vokset hurtigere en græsset på en fugtig sommerdag. Det er ikke mange dage siden, jeg fik 15 eksemplarer af den mest populære model, Ambrogio L50 Evolution der klarer plæner på op til 800 kvadratmeter. De 11 maskiner var forudbestilt og de sidste fire er allerede væk.

Johnny Nielsen ser flere forskellige grunde til, at robotplæneklipperen er blevet populær.

- Uanset hvor travlt man har i hverdagen, så vokser græsset i takt med det gode sommervejr. Og efter at de første robotters børnesygdomme er udryddet, er kunderne blevet helt trygge ved at slippe en robot løs i haven, mener han og tilføjer:

- Samtidig er priserne på mange modeller på niveau med de motordrevne plæneklippere, som de konkurrerer med.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fascinerende automatik

Johnny Nielsen oplever også, at kunderne falder for af robotternes effektivitet.

- Næsten alle modeller nu om dage kommer med en ladestation, som robotten selv kører hjem til, når den trænger til mere strøm. Og næsten alle modeller kan programmeres til at køre på bestemte tidspunkter, så plænen i princippet kan blive klippet hver eneste dag. Desuden er det altså en helt særlig fornøjelse at stå og kigge på den lille, effektive slider, som i sit helt eget tempo udfører det arbejde, som man selv tidligere knoklede med, mener  han.

Nogle af toprobot.dk's kunder fortæller også, at de ikke kan slå græs med traditionelle maskiner på grund af allergi. Med en robot behøver allergikerne slet ikke at være i nærheden, når plænen klippes.

Robotter i alle størrelser

Toprobot.dk sælger robotplæneklippere i alle størrelser. Den mindste model klarer plæner op til 400 kvadratmeter, mens de største, som klarer op til to hektarer park eller golfbane er GPS-styrede og kan kontaktes via trådløst netværk.

Johnny Nielsen er selv fascineret af robotter, og han har gennem årene installeret adskillige forskellige husholdningsrobotter i sit eget hjem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er spændende at følge udviklingen i husholdningsrobotterne. Især er det da interessant, at robotterne i mange tilfælde efter hånden er så effektive, at de helt kan erstatte traditionelle husholdningsmaskiner, mener den engagerede robotmand.