Abonnementsartikel

Regeringen har ombestemt sig og vil nu alligevel ikke nedlægge håndværkerfradraget til nytår. Det skriver Ritzau på baggrund af oplysningerne fra DR Nyheder.

Der var ellers lagt op til, at BoligJobplanen, som fradraget officielt hedder, skulle blive erstattet af en energirenoveringsordning. Men regeringen kan angiveligt ikke nå at udarbejde den nye ordning inden nytår. Derfor får den gamle ordning, som i øvrigt blev støttet af de nuværende regeringspartier, da den blev vedtaget, lov til at køre videre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

 - Vi vil lave en glidende overgang, så mestrene ved, hvad de har at rette sig efter, så de ikke står uden ordrer, siger erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) til DR Nyheder.

Han vil desuden også afsætte cirka 150 millioner kroner til en garantiordning, der skal gøre det letter for små iværksættere at få bankklån.

Venstres gruppeformand Kristian Jensen er tilfreds med, at det fortsat bliver muligt at få skattefradrag for håndværksarbejde. Den gamle VK-regering lagde i øvrigt op til, at ordningen først skulle udgå i slutningen af 2013.