Abonnementsartikel

Første halvleg af den aktuelle vinter har bestemt ikke været særlig snerig. Det betyder dog ikke, at resten af vinteren vil være lige så varm og snefri, og DMI melder da også om, at koldere vejr er på vej.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men selv om Kong Vinter vælger at slå til, er det nu slut med at kravle rundt på taget og risikere styrt, når sneen skal fjernes. En ny opfindelse gør det nemmere at fjerne sneen med begge ben på jorden.

TagSneSkovlen har en lang arm, som kan strække sig op til 7,5 meter og skrabe sneen ned fra taget. Værktøjet er nemt at håndtere af én person og uden brug af mange kræfter, da den kun vejer cirka 4,5 kg og er udstyret med en glat plastdug, så sneen let glider ned.

Muligt at tage hånd om sneen

Når man skal rydde taget, er det normalt vanskeligt at gøre det på en skånsom måde. TagSneSkovlen er udstyret med hjul som sidder på skærerammen. Det bevirker, at der altid er afstand mellem redskabet og underlaget, så man undgår skader på taget.

De seneste to hårde vintre har fået en række tag til at kollapse på grund af de massive snemasser på tagene. Det har givet store økonomiske omkostninger for både forsikringsselskaberne og for dem, som har fået afvist deres forsikringssag på grund af konstruktionsfejl i deres bygninger.

De mange skader har ført til krav om, at byggereglerne bliver strammet og eksisterende bygninger i farezonen skal undersøges. Det kan blive både dyrt og besværligt, men nu kan man selv tage hånd om sneen på taget med det nye snerydningsværktøj.