Abonnementsartikel

Efter et par måneder med mildt vejr, har den danske vinter endelig slået til med sne og nattefrost. Men selv om det utvivlsomt glæder landets ski- og kalkentusiaster, giver det anledning til bekymring hos Post Danmark.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vores postbude knokler hver dag for at få posten frem uanset vejret. Men glatte veje kan gøre det svært - ja ligefrem farligt - for postbudene. Så vi er afhængige af, at der er saltet på veje, gangstier og fortove, siger Lars Kaspersen, kommunikationschef i Post Danmark.

Han opfordrer derfor alle danske husejere til at holde øje med vejrudsigten og gruse eller salte adgangsveje til hus og postkasse allerede om aftenen, hvis udsigten lover nattefrost.

Mange uheld hver vinter

De danske postbude har til opgave at få posten ferm til modtageren uanset vejret, og derfor er der rigtig mange af dem, der kommer til skade om vinteren. Sidste vinter drejede det sig om godt 700 glatføreuheld.

- Indtil nu har vi været stort set forskånet på grund af den milde vinter, men vi håber naturligvis på, at tallet holder sig lavt, selv hvis frosten bider sig fast, siger Lars Kaspersen.

Kigger man på DMI's prognose, er der minusgrader så langt øjet rækker og temperaturer helt ned til minus 15 grader om natten flere steder i Danmark.