Abonnementsartikel

Nu er der godt nyt til alle, der elsker at nyde livet på terrassen og i haven: En ny fynsk facade-foldedør med det eksotiske navn Lacuna, som åbner dobbelt så meget op for de udendørs glæder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye foldedør har nemlig en åbning på 90 procent, mens en almindelig hæve/skydedør har en åbning på 45 procent. Men det er ikke Lacunas eneste fordel, fortæller producentens direktør Henrik Brunsø.

- Ud over en skønnere oplevelse af have og terrasse kan man som boligejer se frem til at få en kvalitetsdør med ekstra høj isoleringsevne, siger han.

Nomineret til energipris

Henrik Brunsø peger på, at foldedøren er konstrueret af enten varmebehandlet lamineret bøg og poppel eller af mahogni og eucalyptus - hårde og formstabile træsorter, der forbliver uændrede sommer og vinter.

Derudover har foldedørene tre lag energiglas og er i kraft af en samlet U-værdi på blot 0,75 nomineret til Byggeriets Energipris 2012, der vil blive givet på byggemessen Tun Byg den 13. marts i Fredericia.

- Energibesparelser er ikke det første, man tænker på, når der kan åbnes mere op til haven. Men det er gjort muligt nu, siger Henrik Brunsø.