Abonnementsartikel

Ifølge Danmarks Statistiks netop offentliggjorte forbrugerindeks for januar 2012 er vand, varme og el blevet dyrere i forhold til niveauet i samme måned sidste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Bolius.dk.

Prisen på brændsel, el, gas og varme er steget med 3,8 procent, mens vand og vandafledningsafgiften er blevet henholdsvis 2,2 og hele 9,1 procent dyrere.

Også udgiften til vedligeholdelse og reparation af boligen er skudt i vejret med 3,27 procent, mens forsikringer til boligen er steget med 4 procent.

Ramt af særlige udgifter of afgifter

Ifølge beregninger, som Danske Bank har lavet for Bolius, betyder det, at en gennemsnitsfamilie skal betale 2.259 kroner mere om året.

Las Olsen, privatøkonom i Danske Bank, er ikke i tvivl om, at boligejerne vil kunne mærke stigningerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De særlige udgifter, der er forbundet med at være boligejer, er steget mere end det generelle prisindeks og den generelle lønudvikling, og det kan boligejerne selvfølgelig mærke. Samtidig bliver mange boligejere også ramt af stigende afgifter på andre områder, siger Las Olsen.

Ifølge Las Olsen er det især de offentlige takster og afgifter og de høje energipriser, der får priserne til at stige.

- Boligejernes udgifter er i stort omfang præget af, om politikerne vælger at regulere takster og afgifter, og her har udviklingen altså været, at det generelt er blevet dyrere. Samtidig er energiprisen høj, og det er også noget, der gør ondt på boligejerne, siger han.