Abonnementsartikel

Husqvarna vil med sin nye hækkeklipper 136 LiHD 50 gøre op med ledninger, der kommer i vejen og batterier med al for kort holdbarhed. Derudover fremhæver producenten, at den nye klipper er let - let i vægt, let at bruge og med et let tastatur, der gør den nem at betjene.

Det lette design skal dog ifølge Husqvarna ikke give anledning til at undervurdere hækkeklipperen. Den er nemlig udstyret med en stærk 4-børste motor, som øger effektiviteten og mere end fordobler produktets levetid sammenlignet med en standard DC-motor. Det er en af grundene til, at Husqvarnas nye hækkeklipper har samme kontinuerlige drift og ydeevne som en benzindrevet hækkeklipper.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Afbalanceret og støjsvag

- Det har været vigtigt for os at udvikle en hækkeklipper, der dels er let i vægt, dels er kraftfuld og ikke lader sig bremse af et par større grene. Og så skal det være en fornøjelse at trimme hækken med en maskine, der ligger intuitivt i hånden og tillader stor bevægelighed, fortæller administrerende direktør for Husqvarna Danmark, Jakob B. Hansen.

Husqvarna har i udviklingen arbejdet meget med at finde det perfekte balancepunkt. Producenten fortæller, at hvor mange hækkeklippere har vægten placeret på forreste håndtag, er den nye hækkeklipper mere ligevægtig og stabiliseret. Det gør det mindre anstrengende at bevæge sig rundt med maskinen, og så reducerer ligevægten risikoen for belastningsskader.  Samtidig skaber hækkeklipperens lave støjniveau et rart arbejdsklima og er mindre forstyrrende, og så kan Li-Ion batteriet klippe uafbrudt i 45 minutter af gangen.