Abonnementsartikel

Findhaveplanter.dk opstod ud af en frustration.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Karin Pedersen er uddannet planteskolegartner, og i sit arbejde oplevede hun, at det var svært for kunderne at beskrive deres planteønsker og -behov. Hun tænkte - for mere end tre år siden - at det måtte være muligt at lave et system, der kunne gøre det lettere.

Siden er der investeret mange, mange timer i det website, som nu gøres gratis tilgængeligt for havefolket.

- I mit arbejde har jeg oplevet, at mange mennesker er usikre på, hvilke planter, de bør vælge til haven. De fleste har mange ønsker og ideer, men det er svært at overskue, hvilke planter, der passer til jordbund, lysforhold, farver, duft, størrelse og pasningsbehov. Der er derfor mange fejlkøb - og det er synd. Tanken bag findhaveplanter.dk er dybest set at være med til at løse det problem, siger Karin Pedersen.

Mere end 2500 planter

Der er mere end 2500 planter på findhaveplanter.dk.

De kan alle købes i Danmark og ved hjælp af en række enkle søgekriterier, for eksempel højde, farve og lysforhold, tager det kun få klik at nå frem til en række forslag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derefter er det let at udskrive en planteliste med billeder, danske og latinske navne og beskrivelser.

- Hensigten har været, at siden skulle være så brugervenlig som muligt og samtidig lige så relevant for den professionelle bruger som for den private haveejer. Jeg har selv utroligt meget gavn af findhaveplanter.dk i mit arbejde, siger Karin Pedersen.

Der kommer hele tiden flere planter på siden, og brugerne kan også selv tilføje andre planter til deres plantelister.

Hjælp fra haveentusiaster

Hvis man har brug for personlig rådgivning, der rækker længere end findhaveplanter.dk, stiller Karin Pedersen sig gerne til rådighed hos Grønne Hjem i Valby, hvor hun er ansat som planteskolegartner.

Imens fortsætter udviklingsarbejdet, og hun får masser af hjælp fra haveentusiaster.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I takt med, at folk begynder at bruge siden, bliver den endnu mere værdifuld, men de nuværende 2500 planter dækker nok de flestes behov, siger Karin Pedersen.