Abonnementsartikel

Er der ekstra penge på budgettet til at forbedre boligen eller bygge om, prioriterer danske boligejere at energioptimere deres bolig. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

En ny undersøgelse foretaget af Kairos Future for Outline Vinduer viser, at hver sjette danske boligejer er klar til at forbedre boligens energiforbrug de kommende 12 måneder. Mens næsten hver anden planlægger en større energirenovering af deres bolig inden for en årrække.

- Vi er blevet mere opmærksomme på vores energiforbrug, og mange boligejere har fået øjnene op for de store besparelser, der ligger i at energirenovere deres bolig. Skal vi for eksempel have nye vinduer i vores bolig, er det for ni ud af ti ikke længere prisen eller udseendet, der er vigtigt, men derimod at vinduerne er energibesparende, siger direktør Mona Sloth Nielsen, Outline Vinduer. 

Energirenovering er en investering

Det kan koste mange penge at energirenovere boligen, men næsten tre ud af fire boligejere ser ikke energiforbedringer af boligen som udgifter, men derimod som fornuftige investeringer.

Danske boligejere er blevet mere bevidste om, at energiinvesteringer tjener sig hjem både på den korte bane i form af for eksempel lavere varmeregning og på længere sigt i boligens værdi.

- Der er penge at spare, og det har flere danske boligejere fået øjnene op for. Og ofte er det ikke store investeringer, der skal gennemføres, for at man vil kunne mærke det på budgettet. For eksempel forbedringer som udskiftning af vinduer eller efterisolering af kælder eller ydermur, kan have stor betydning, som hurtigt kan ses på varmeregning. Energioptimering af boligen har også betydning for boligens energimærke og energiøkonomi - og det påvirker kun boligens pris i den rigtige retning, siger Mona Sloth Nielsen.