Abonnementsartikel

Lind & Kruse bliver forhandler af de japanske maskiner fra Kubota. Det sker gennem en aftale med den danske Kubota-importør, Svenningsens Maskinforretning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har manglet en forhandler i Trekant-området til at lukke et hul i forhandlernettet. Det er vi meget overbevist om, at Lind & Kruse er den rigtige virksomhed til at klare, vurderer produktansvarlig Martin Hvidesten hos Svenningsens.

Også hos Lind & Kruse er der tilfredshed med den nye aftale.

- Vi har manglet både græsklippere og små traktorer i det rigtige mærke i vores sortiment. Det gør vi ikke længere med Kubota-forhandlingen på plads. Vi vidste i forvejen, at Kubota laver rigtig gode produkter. Mange andre maskinmærker kører jo med Kubota-motorer. Det er der nok nogle gode årsager til, vurderer salgsdirektør Jens Lind hos Lind & Kruse.

Firmaet på stand-by

I 2013 har Jens Lind 50 års jubilæum med maskiner. Han startede som arbejdsdreng, da han var 15 år. For ni år siden satte han sit firma Lind & Kruse A/S på stand-by.

- Jeg startede firmaet i 1985 under navnet Jens Linds Maskinservice. Året efter gik Niels Jørgen Kruse med i firmaet, som så skiftede navn til Lind & Kruse. Jeg bibeholdt navnet, da Niels Jørgen Kruse trådte ud i 1991. Jeg var New Holland-forhandler, men i 2003 blev der ændret på forhandlerstrukturen. Så jeg solgte aktiviteterne i firmaet til Maskinpartner, men beholdt bygningerne. I 2009 flyttede Maskinpartner ud, men året efter rykkede firmaet Horsens Maskiner ind i mine bygninger med en Bredsten-afdeling, fortæller Jens Lind.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mens andre virksomheder således satte deres logoer op på facaden, havde Jens Lind stadig firmaet Lind & Kruse liggende og slumre.

Og i år kom Lars Teglgaard Jensen så på banen som ny forretningspartner i Lind & Kruse med forhandling af Case IH, Case Construction og Kverneland. Han og Jens Lind købte aktiviteterne ud af Horsens Maskiner og rykkede selv ind under det gamle og kendte navn Lind & Kruse A/S.