Abonnementsartikel

Helt ekstraordinært er der to vinderbilleder i fotokonkurrencen i denne måned.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Frantz Christian Hingelberg har vundet for sit pletskud af svalemor, der fodrer sine unger, mens Torben Simonsen vinder for billedet af to glade piger med en trillebør.

De har begge vundet en græsopsamler fra Sweep-it, som kan køre på både fliser, grus og græs.

Svaleungerne fodres

Frantz Christian Hingelberg, som bor i Grauballe ved Silkeborg, har taget billedet af svalerne i midten af september.

- Vi har hver sommer to svalepar, der yngler i vores maskinhus. Det giver jo liv og aktivitet sommeren over, hvor man hele tiden må beundre svalernes energi. Her hos os opfostrer de to kuld unger hvert år, fortæller han.

Han har gennem sine mange år som marketings- og informationschef på Molslinjen taget mange billeder. Nu er han efterlønner og fritidslandmand, og der er blevet endnu bedre tid til at tage billeder i det private.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det kræver tålmodig at fange sådan et pletskud, som netop også var det, der fik juryen til at udvælge billedet.

- Jeg stod klar nede på gulvet "på lur" i 20 minutter. Og så er det bare om at være opmærksom. For når ungerne pludselig pipper helt vildt, betyder det at en voksen fugl er på vej ind i huset med foder, hvorefter man har cirka ét sekund til at fange situationen, fortæller han.

Glade piger med trillebør

Det andet vinderbillede er valgt på grund af den smittende glæde, man kan se hos de to piger. Veninderne på billedet er netop færdige med folkeskolen og nyder den sidste tid sammen, før de skal videre hver for sig.

Det er Torben Simonsen fra Brande, der har taget billedet.

- Jeg syntes billedet er rigtig godt, fordi det er ægte glæde og livsmod, der lyser ud af dem. Jeg bliver selv glad, når jeg ser det, og det må absolut være dét, billeder handler om - at røre os på godt og ondt, siger den stolte fotograf.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mini-fejemaskine til næste vinder

Vi skyder med det samme den næste fotokonkurrence i gang på fritidsmarkedet.dk. Og der er god grund til at uploade alle jeres gode billeder fra livet og oplevelserne på landet.

Næste præmie er nemlig en mini-fejemaskine fra Primus Danmark. Fejemaskinene har en 43 kubikcentimeter totaktsmotor og en 45 centimeter kost. Den er lille og vejer kun 12 kg, hvilket gør den velegnet til mindre arealer. Den betjenes nemt med et tænd- og sluk-håndtag. Fejemaskinen har en værdi af 1.869 kroner.

Du deltager i konkurrencen ved at uploade et eller flere billeder inden den 28. november.

Du kan desuden også overveje at melde dig til vores nyhedsbrev - Fritidsnyt. Så får du en mail fra os, når vores konkurrencer bliver afgjort, og når en ny udgave af avisen Fritidsmarkedet er sendt ud. Og glem endelig ikke, at vi trækker lod om fede præmier blandt alle modtagere af Fritidsnyt. Du kan melde dig til nyhedsbrevet ved at klikke her

Du kan se de to vinderbilleder i fuld størrelse her ved at klikke på september-galleriet.