Abonnementsartikel

Solcelleenergiens fremtid i Danmark er fortsat et hedt debatemne, og det blev da også til en hel række spørgsmål om emnet, da klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard åbnede Building Green i Forum i København - en fagmesse for energieffektive bygningsløsninger.

- Vi skal i gang med at kigge på den nuværende model for nettomålerordningen, og lad mig med det samme slå fast: Der bliver ikke tale om et indgreb, der sætter branchen i stå. Indholdet af aftalen kender vi ikke endnu, men jeg er overbevist om, at vi lander på et resultat, der også fremadrettet vil betyde, at solceller vil være attraktivt, sagde ministeren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Siden nettomålerordningen blev indført er produktionsprisen på solceller halveret, og dermed er ordningen i dag særdeles gunstig for private boligejere - men ikke for alle andre.

Hurtig politisk løsning

- Vi ønsker ikke at sætte ordningen i stå. Men vi vil gerne frem til en justering, der kommer til at betyde, at solceller fremover bliver lidt mindre gunstige for private parcelhusejere, men til gengæld mere gunstig for alle andre, sagde Martin Lidegaard.

Han fik flere skudsmål om, at meldingen om et indgreb skaber stor usikkerhed i branchen. Til det svarede ministeren, at han var klar over problemet, men at han ikke for egen regning kan love hverken det ene eller det andet.

- Ordningen skal aftales med folketingets politiske partier, men jeg vil forsøge at få en politisk løsning på plads så hurtigt som muligt. Den 22. marts i år blev det i fuld offentlighed aftalt, at vi vil kigge på en justering af nettomålerordningen - ikke en afskaffelse. Der bliver med andre ord ikke tale om fuldt stop for ordningen, fastslår han.