Abonnementsartikel

Over 10 procent af de efterhånden mange solcelleanlæg på danskernes tage risikerer at ende med vandskader og trykkede tagkonstruktioner. Det skriver Politiken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skønnet stammer fra Dansk Solcelleforening og Dansk Byggeri.

- Masser af solcelleanlæg er monteret ved, at der er boret huller i tagene, og mange montører har ikke haft tilstrækkeligt fokus på, hvordan det håndteres, uden at tagene tager skade på lang sigt, siger Signe Antvorskov Krag, der er formand i brancheforeningen Dansk Solcelleforening og divisionschef i solcellefirmaet Gaia Solar, til Politiken.

Overholder ikke byggenormerne

Også Fagbladet Ingeniøren skriver om problemer med danskernes solcelleanlæg. For en stor del af dem overholder ikke byggenormerne.

- Hovedparten af de beslag, man bruger i Danmark, er designet til den tyske byggeskik, hvor man har bredere spær end i typiske danske huse, siger civilingeniør Mads Peter Sørensen, der er ekstern lektor ved Aalborg Universitet og rådgiver i virksomheden Energihuset A/S, til Ingeniøren.

- De bliver boret ned i spær og lægter med skruer, der er 10-12 mm tykke, og derfor kan de ikke overholde afstandskravene i trænormen, der siger noget om, hvor meget træ der skal være på hver side af skruen, forklarer Mads Peter Sørensen.