Skovforeningen skriver på sin hjemmeside, at Naturstyrelsen er kommet med følgende opfordring til de danske hundeejere, der godt kan lide at gå ture i skoven.
- Nogle af byboernes sære vaner er ødelæggende for naturen. For eksempel den udbredte skik, at man samler sin hunds varme efterladenskaber op i en plasticpose - for derefter at smide posen på jorden. Dermed forvandler man en lille lort til et stort problem.
- Plastikposer med hundelort er blevet et stigende problem i landets skove, fordi skovarbejdere skal bruge tid på at samle dem op, og dermed går der tid fra anden naturpleje. Derfor lyder opfordringen nu fra Naturstyrelsen: Lad lortet ligge!
Hellere lort end plastik
- Hundelort er nærmest velkomment i de danske skove. Ikke, hvis de bliver lagt midt på en gangsti, men ude i siden og i buske og krat gør de kun nytte. Og fugle, insekter og snegle sørger for, at de forsvinder meget hurtigt. Plastikposer derimod - uanset økologisk indhold, hverken pynter eller gavner, nogle af dem er ligefrem gift for naturen.
- Naturstyrelsens hundelorte-politik gælder i alle statsskove, men også de private skovejere vil hellere have lort end plastik. Hvis man af en eller anden grund ikke kan nære sig for at samle lort i plastikposer, skal man putte posen i en skraldespand - og i mangel af samme må man tage posen med hjem.
Nyd det i skoven
Skovfoged Anders Walther Hansen har netop åbnet to nye hundeskove i Storstrøm.
- Vi ser mange ansvarlige skovgæster, der pligtskyldigt samler op efter hunden, men så kan man alligevel ikke holde ud at gå med den varme pose så længe, og så bliver den "dumpet" i naturen. Vi kommer dermed til at bruge tid på at samle poser op, hvor vi hellere ville have udviklet et naturområde. Så enten i skraldespanden med posen, eller lad lortet ligge uden omsvøb, siger Anders Walther Hansen og fortsætter:
- Er man i en hundeskov og på stierne kan man bruge en pind til at lempe tingene ind til siden - så det ikke generer andre. Men ellers så nyd, at man ikke skal behøve at pille ved sådan noget, når man er i skoven, siger Anders Walther Hansen.