Abonnementsartikel

Solen skinner mere på Bornholm og i Skagen. I det hele taget er der flere solskinstimer langs kysten end inde i landet. Denne viden bliver nu brugt i en ny solcelleberegner, der dermed giver en mere præcis besparelsesberegning for solceller.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Solcelleberegneren er udviklet af Videncenter for energibesparelser i bygninger i samarbejde med rådgivningshuset Deloitte.

- Der kan være temmelig stor forskel på besparelserne afhængig af, hvor huset ligger rent geografisk og selvfølgelig også, om huset vender mod nord, syd, øst eller vest. Derfor er det bestemt værd at lave den individuelle beregning, så man som solcelleinstallatør hverken lover for lidt eller for meget, siger centerleder Vagn Holk fra Videncentret.

Til både husejeren og installatøren

Solcelleberegneren er så brugervenlig og enkel, at husejeren selv kan benytte den, lover Vagn Holk.

- Men vi mener, at det i ligeså høj grad er den professionelle solcelleinstallatører, der skal bruge beregneren til at give husejeren troværdige, uvildige beregninger. Dermed kan installatøren yde ekstra god vejledning og få flere med på solcellebølgen, siger centerlederen.

Han understreger, at samarbejdet mellem Videncentret og Deloitte betyder, at der både har været den relevante energitekniske og økonomisk-finansielle viden til stede til at udvikle beregneren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Du kan afprøve beregneren ved at klikke her.