Abonnementsartikel

Forsikring & Pension har i en ny spørgeskemaundersøgelse undersøgt, hvad danskerne gør for at sikre sig mod indbrud. Det skriver Securityuser.dk.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Undersøgelsen viser, at 8 procent af danskerne har været udsat for indbrud, og at 60 procent oplever, at indbrud forekommer i deres nærområde, og oplevelsen af indbrud enten i nærområdet eller på egen krop får rigtigt mange til at gå i gang med at forebygge.

Blandt dem, der selv har været udsat for indbrud, har 97 procent gjort noget aktivt for at forebygge. Blandt dem, der oplever indbrud i nærområdet uden selv at have været udsat for det, er det tilsvarende tal 90 procent.

Seks populære tiltag

De mest populære tiltag for at forebygge indbrud i hjemmet er:

1. Lade lyset brænde

2. Få nabo til at holde øje med huset

Artiklen fortsætter efter annoncen

3. Installere bedre låse

4. Få nabo til at parkere bil i indkørsel

5. Anskaffe tyverialarm

6. Anskaffe hund

Glem ikke det grundlæggende

- Det ser heldigvis ud til, at mange efterhånden har taget nogle af de mest almindelige gode råd om indbrudsforebyggelse til sig, for eksempel at iværksætte nabohjælp, få huset til at se beboet ud og så videre. Det er tiltag, der ofte virker, siger Riccardo Krogh Pescatori fra Forsikringsoplysningen til Securityuser.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dog tror jeg, endnu flere kunne have behov for at tjekke deres låse efter. Man skal ikke glemme, at uanset hvad man iværksætter af tiltag, så er det helt grundlæggende, at huset er fornuftigt sikret. Alle døre bør være udstyret med ordentlige, tidssvarende låse i god stand, og alle vinduer bør have gode og solide hasper, siger Riccardo Krogh Pescatori.