Abonnementsartikel

De danskere, der plejer at hente brænde i skoven, har ikke noget at frygte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sådan lyder det nu fra Det Konservative Folkeparti, efter Dansk Skovforening kom med en advarsel om, at brænde er på vej til at blive dobbelt så dyrt.

Skovforeningen reagerede på, at Politiken og andre medier skrev, at brænde fra danske skove ville blive omfattet af den såkaldte forsyningssikkerhedsafgift, der er under udarbejdelse og fremsættes i foråret 2013.

Lover at frede dansk brænde

Men ifølge De Konservatives energiordfører Mike Legarth er det kun biobrændsel fra udlandet, der bliver pålagt afgiften.

- Det har intet med det at gøre. Man kan ikke lave en kobling til, at der så også er afgifter på almindeligt træ fra skovene, siger Mike Legarth til Ritzau.

Han understreger desuden, at De Konservative vil blokere for lovforslaget, hvis det alligevel bliver udformet sådan, at brænde fra danske skove vil blive omfattet af det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forsyningssikkerhedsafgiften er en del af det store energiforlig, der er indgået mellem alle folketingspartier ud over Liberal Alliance. Alle forligspartier har derfor mulighed for at stoppe en eventuel prisstigning på brænde, skriver Ritzau.