Abonnementsartikel

Fra nytår er det som bekendt slut med at trække udgifterne til håndværkere fra i skat. Men derudover skal man også være opmærksom på, at regningen skal være betalt til tiden.

- Hvis forbrugerne vil nå at bruge håndværkerfradraget, skal arbejdet udføres inden den 31. december 2012, mens regningen skal være betalt inden den 28. februar 2013, forklarer Michael Riff Alexandersen, erhvervspolitisk konsulent i byggeriets arbejdsgiverorganisation Dansk Byggeri.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fradraget gælder kun for arbejdsløn og dermed ikke materialer, som er brugt til arbejdet, understreger han.

- Det er vigtigt at bede håndværkeren om tydeligt at skrive på regningen, hvad der er timeløn, og hvad der er materialer. Derudover skal forbrugerne huske at betale regningen elektronisk, det er nemlig et krav for at opnå fradraget, siger Michael Riff Alexandersen.

Fakturaen skal gemmes

For at opnå fradraget skal man som kunde selv indberette beløbet for arbejdet i et særligt tastselv-miljø på SKATs hjemmeside, og fakturaen for arbejdet skal gemmes i fem år, efter arbejder er lavet.

- Det er fakturaen, der er din garanti for arbejdet. Hvis du for eksempel bruger en håndværker, der er medlem af Dansk Byggeri, er arbejdet dækket af Byg Garanti for op til 100.000 kroner, hvis der er fejl og mangler, siger Michael Riff Alexandersen.

Fradraget giver i dag - og altså frem til nytår - mulighed for at trække op til 15.000 kroner fra i skat per person og op til 30.000 kroner for par.