Den nye solcelleordning bliver stort set ikke brugt.
Siden den trådte i kraft for cirka to måneder siden, er der kun solgt ganske få solcelleanlæg i Danmark, fortæller Energinet.dk's pressechef Jesper Nørskov Rasmussen.
- Vi kan ikke sige det præcist, men det er sandsynligvis under 50 solcelleanlæg, siger han.
Han regner dog med - og håber på - at der er en forklaring på den foreløbige solcellenedsmeltning:
- Alle dem, der har ønsket at købe solceller, har nok skyndt sig at gøre det på den gamle ordning, der var mere gunstig for de fleste, vurderer Jesper Nørskov Rasmussen.
Spørgsmål om tid
Den nye ordning er til gengæld mere gunstig for foreninger og virksomheder som for eksempel landbrug og gartnerier, der har fået bedre muligheder til at investere i større solcelleanlæg.
Alligevel ser det ikke ud til, at de muligheder bliver udnyttet, erkender Jesper Nørskov Rasmussen. Han håber dog på, at det kun er et spørgsmål om tid, før der kommer gang i solcelleinvesteringerne.
- Hvis du skal lave et kæmpe anlæg på en mark, så er det nok ikke noget, du beslutter at gøre fra den ene dag til den anden, siger Jesper Nørskov Rasmussen.
Mindst 50 MW i stakken
Han oplyser desuden, at der var så mange danskere, der slog til i sidste øjeblik og registrerede solceller på den gamle ordning, at Energinet.dk stadigvæk mangler at få sorteret i den store stak med solcelletilmeldingerne.
- Der ligger nok, hvad der svarer til mindst 50 MW, fortæller Jesper Nørskov Rasmussen.
Det betyder, at danskernes samlede solcellekapacitet efterhånden nærmer sig 400 MW.