Abonnementsartikel

Der er godt nyt til de husejere, der overvejer at montere solceller på taget. Fremover vil sælgere, installatører og montører med en ny solcellevejledning i hånden kunne give en bedre rådgivning, øge kvaliteten i arbejdet og gøre det nemmere for forbrugere at orientere sig på solcellemarkedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dansk Standard har siden sidste sommer samarbejdet med solcellebranchen og andre centrale aktører om at udarbejde en generel vejledning for solcelleanlæg. Den kan hentes gratis på Dansk Standards hjemmeside www.ds.dk.

Vejledningen omfatter hele området for solcellemontering lige fra den indledende dialog med forbrugerne til dimensionering af anlægget, valg af komponenter, montering og færdigmelding af anlæg og service.

- Dansk Standard vil gerne bidrage til grøn vækst, som både gavner det samlede danske samfund, erhvervslivet og de private danske forbrugere. Derfor blev vi også glade for, at branchen selv kom til os og bad om nogle overordnede retningslinjer på solcelleområdet for at løfte kvalitetskravene og sikre et mere gennemskueligt marked for forbrugeren, fortæller Anne Hasløv Stæhr, administrerende direktør i Dansk Standard.

Metodebeskrivelse

Vejledningen er en overordnet oversigt, der skaber overblik ved at beskrive de bedste metoder på området og dermed give montører og installatører nogle retningslinjer. Vejledningen er udarbejdet i tæt dialog med de øvrige aktører, som i dag udarbejder konkrete anvisninger på solcelleområdet.

- Med den vækst, der har været på solcelleområdet de seneste to år, frygter jeg, at vi kan komme til at se mange sager med skader efter fejlmonterede solcelleanlæg, især på grund af fugt i tagkonstruktionen, siger Rune Schmidt fra Energitjenesten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Samtidigt har det stort set været umuligt for forbrugere at sammenligne forskellige tilbud på solcelleanlæg i forhold til kvalitet og ydelse. Der har derfor længe været et behov for at løfte kvaliteten i forhold til rådgivningen og tilbudsgivningen på området. Den nye vejledning er et redskab, der er med til at sikre kvaliteten af såvel rådgivningen, de leverede anlæg og monteringen af dem, tilføjer han.