Abonnementsartikel

"Katten jager ræven ud af haven".

Sådan navngav Hugo Hviid sit billede, som han offentliggjorde på Fritidsmarkedet.dk. Og billedets navn svarer da også rimelig godt til dets indhold: En beslutsom kat er ved at gøre klar til at angribe en ræv, der ellers er noget større end katten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Historien bag billedet fascinerede juryen så meget, at den kårede "Katten jager ræven ud af haven" som vinder af Fritidsmarkedet.dk's fotokonkurrence.

- Fotografering handler ofte om at være det rigtige sted og have kameraet klar på det rigtige tidspunkt. Hugo Hviids foto er hverken det skarpeste eller det mest farverige blandt de billeder, der var med i den seneste fotokonkurrence, men til gengæld har det en høj affektionsværdi, fordi det fortæller en unik historie, skriver juryen i sin begrundelse.

- Det var kattens territorium

Fotografens datter, Kirsten Hviid, husker tydeligt historien bag billedet i dag, cirka 15 år efter det blev taget. Hendes forældre er for tiden på ferie hos Kirstens storebror, der bor i Malta.

Imens passer datteren forældrenes hus, og derfor tog hun telefonen, da Fritidsmarkedet.dk ringede for at spørge til billedet. Kirsten Hviid var ikke klar over, at hendes far deltog i fotokonkurrencen, men da hun hørte, hvilket billede der var tale om, kunne hun straks fortælle, at det blev taget i familiens have i Vejrum mellem Struer og Holstebro i Vestjylland.

- En ræv var løbet ind i vores have, hvor vores kat, Mulle, var ude at gå en tur. Da det var kattens territorium, så jog den simpelthen ræven væk. Ræven fik hurtigt fart på og skyndte sig ud af haven igen, og så var katten ellers glad og godt tilfreds med at have markeret sit territorium, erindrer Kirsten Hviid, der var teenager dengang og er 30 år i dag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Katten var ikke bange for noget som helst, så det tog vi ganske roligt. Ræven burde jo værre større, men omvendt så var den på fremmed territorium, og det var trods alt en halvstor kat. Den var meget beslutsom og den skulle bare have den ræv væk!

- Nu bor vi jo ude på landet og er derfor vant til at se både vildt og ræve og alt muligt forskelligt i haven, og det er vores kæledyr også vant til, forklarer Kirsten Hviid.

Miniferie for to

Fritidsmarkedet.dk takker familien Hviid for billedet og historien og belønner dem med et gavekort for to personer til en miniferie på Hotel Zum Uklei i Schlesweig-Holstein.

Gavekortet er fra Fritidsmarkedets samarbejdspartner rejseselskabet Happydays og inkluderer tre overnatninger med gratis morgenbuffet, tre retter middag/buffet og eftermiddagskaffe hver dag. Og så er der også velkomstdrink. Det hele har en værdi på 2.298 kroner inklusiv moms.

Således kan Hugo Hviid gøre klar til en ny ferie, så snart han kommer tilbage fra Malta. Og mon ikke han vil tænke en ekstra gang på katten Mulle, der dog for længst er død - ikke i kamp mod vilde dyr, men derimod af ganske naturlige årsager.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Imens fortsætter vi med fotokonkurrencen, hvor vi denne gang efterspørger billeder, der kan gå ind under kategorien "leg i sneen" - læs mere om det ved at klikke her.

Den næste fotovinder får en mini-fejemaskine fra Primus Danmark med en 43 cc motor og en 45 cm bred kost. Den har en værdi af 1.869 kroner inklusiv moms.