Abonnementsartikel

Ulvens tilbagevenden har allerede skabt masser af polemik, og nu kan det vise sig, at en anden grænseoverløber er godt på vej til at etablere sig i den danske fauna.

Vildsvinet er langt fra en velkommen gæst, hvis man spørger landets svineproducenter, der frygter konsekvenserne af et eventuelt udbrud af svinepest. Det har været kendt et stykke tid, at der alligevel er eksemplarer af grisebasserne, der formår at komme over grænsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu tyder det imidlertid på, at der er flere vildsvin i Danmark end umiddelbart antaget. Flere medier, som Ingeniøren og Jyllands-Posten, har således de sidste par dage berettet om, at den seneste vildtudbyttestatistik viser, at der sidste jagtsæson blev nedlagt hele 200 vildsvin i Danmark. Tallet kan dog være misvisende.

Kan være fejl

Ifølge Ritzau overrasker antallet af vildsvin nemlig seniorforsker Tommy Asferg fra Institut for Bioscience, Aarhus Universitet, der har lavet statistikken.

Han fortæller, at der kan være tale om fejl, hvor jægere eksempelvis kan have indberettet nedlagte vildsvin, de enten har nedlagt i udlandet eller i indhegnede vildtfarme. Han understreger dog, at ikke alle de indrapporterede vildsvin kan være fejl, og dermed tegner der sig et billede af en voksende tendens.