Abonnementsartikel

Køb stort ind og opnå lave priser og fordele for både forhandlere og landmænd, var den fælles tanke, da en lille flok driftige herrer i 1963 sad på Sallingsund Færgekro og tænkte store andelstanker. De mente, at det måtte kunne lade sig gøre at købe ind direkte hos maskin-producenterne og udenom grossisterne og stiftede derfor Maskinhandler Indkøbsringen under navnet MIR

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ideen viste sig at være bæredygtig.

Den første ordre lød på 100 roeoptagere hos Tim Maskinfabrik. Året efter skiftede foreningen navn til DAMI og blev landsdækkende, da 15 medlemsforretninger tilsluttede sig de nye vedtægter i 1964. I 1970 omdannes DAMI til Andelsselskabet Maskinhandler Indkøbsringen, det nuværende MI, som har 37 medlemmer med i alt 53 forretninger spredt ud over landet.

MI fokuserer naturligt nok først og fremmest på den professionelle landmand, men har dog også en række maskiner, der er interessante for hobby- og fritidslandmanden. For eksempel de stærke Ferris "zero-turn" og "walk behind" græsklippere og de amerikanske Simplicity plænetraktorer, der begge er en del af Briggs & Stratton Power Products Group. Desuden forhandler MI de relativt små japanske Yanmar redskabsbærere med tilhørende redskaber og de lidt større Yanmar traktorer samt Kuhn sprøjter til havetraktorer og ATVer.