Abonnementsartikel

Hvis du i løbet af de næste måneder får brev fra dit el-selskab, er det værd at undersøge, hvad det betyder for din el-regning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Du skal nemlig tage stilling til, hvilket el-produkt husstanden fremover skal have.

Du behøver ikke sige ja til det nye tilbud, der kommer med posten, men hvis ikke du foretager dig noget, bliver din husstand automatisk flyttet over til det nye produkt - og det er ikke nødvendigvis det billigste, du kan få. Det skriver statens forbrugerportal, forbrug.dk.

- Forbrugerne kan ikke være sikre på, at de bliver flyttet over til det billigste produkt. Der kan derfor være penge at spare for de forbrugere, der selv undersøger elselskabernes priser, siger Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens direktør Agnete Gersing.

De færreste skifter

Danskerne kan frit vælge el, men kun de færreste skifter elselskab. Seks procent af danskerne har skiftet elselskab over perioden 2008-2010, viser Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens analyse "Detailmarkedet for elektricitet."

Elpristavlen.dk giver et overblik over elselskabernes produkter og priser. Her er det også muligt at skifte elselskab ved at oplyse aftagernummeret, der står på elregningen.