Abonnementsartikel

På Skovens Dag søndag den 5. maj inviterer skovbruget hele Danmarks befolkning på skovtur. Her kan man møde de mennesker, der planter, plejer og fælder træerne. Og lære noget, som man ikke får at vide på en skovtur på egen hånd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Næsten alle kender og elsker skoven og får nogle af deres bedste oplevelser i skoven. Men næsten ingen kender skovbruget eller ved, hvad skovdrift betyder for skovens udseende, naturen, miljøet og skovgæsterne. Og næsten ingen ved, at skovenes træ er verdens mest miljøvenlige råstof og en nøgle til en fossilfri fremtid, hvis træerne bliver fældet og skoven dyrket bæredygtigt, lyder det fra Skovdyrkerforeningen.

Vind et kamera

Alle dagens gæster udfordres til at fotografere temaet for årets Skovens Dag: "Skovens plan: Den usynlige hånd på rattet".

Det er ikke så mystisk, som det lyder. Næsten alle Danmarks skove har et formål og 10-100-årige planer for, hvad der skal ske. Skovenes planer er usynlige for gæsterne, men planerne er overalt og styrer skovenes udseende.

Men hvordan fotograferer man det? Hvordan fotograferer man meningen med en skov, hvorfor den ser ud som den gør, og hvad der skal ske med den? Det er opgaven. Hovedpræmien er et digitalt spejlreflekskamera.

Læs mere om konkurrencen på http://www.skovensdag.dk

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skovens Dag arrangeres af Dansk Skovforening og private og kommunale skove med støtte af G.B.Hartmanns Forskningsfond og Nordea-fonden.