Abonnementsartikel

Siden november 2012 har Miljøministeriet - i samarbejde med danske kloakmestre og anlægsgartnere - tilbudt danske boligejere et gratis klimaeftersyn af deres bolig.

Tilbuddet er en del af Miljøministeriets kampagne om klimatilpasning, hvor boligejerne kan få hjælp til at vurdere, hvad der skal til for at undgå oversvømmelser af boligen i tilfælde af skybrud og monsterregn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Miljøministeriets aftale med de omkring 190 firmaer, der er tilmeldt ordningen, udløber 1. juli 2013. Men de involverede kloakmestre og anlægsgartnere er så glade for ordningen, at de har besluttet at fortsætte arbejdet på egen hånd med at efterse faldgruberne i danske hjem.

Grundigt og effektivt

- Vores samarbejdspartnere og massevis af boligejere har været så begejstrede for ordningen med gratis klimatjek, at vores partnere fortsætter med at besøge borgerne, fortæller fungerende miljøminister Pia Olsen Dyhr.

- Det kan være rigtig svært at overskue, hvor man skal starte, når man skal klimasikre sin bolig. Derfor er det rigtig positivt, at vi har fået skabt opmærksomhed omkring klimasikring, så boligejerne nu ved, hvem de kan henvende sig til for at få en faglig vurdering af deres hjem, siger Pia Olsen Dyhr.

Der er anlægsgartnere og kloakmestre fra hele landet med i ordningen, og alle de involverede har fået tilbudt vejledning på Teknologisk Institut i at foretage et grundigt og effektivt klimatjek.

Rabat på forsikringspræmien

Miljøministeriet indgik tidligere på året et samarbejde med forsikringsselskabet Alm. Brand, som sikrer en rabat på forsikringspræmien, hvis man benytter sig af Miljøministeriets gratis klimatjek og derefter følger fagfolkenes anbefalinger om klimasikring af hjemmet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er helt på sin plads, at folk, der anstrenger sig for at holde vand ude af boligen, bliver belønnet med en rabat. Vi er i dialog med flere forsikringsselskaber om rabatordninger, og jeg håber selvfølgelig, at det lykkes, siger Pia Olsen Dyhr.

Hun understeger, at tilbuddet om rabat på forsikringspræmien stadig vil være gældende efter kampagnens afslutning.