Abonnementsartikel

85.184 gæster tog i løbet af weekenden turen til Roskilde for at besøge Roskilde Dyrskue. Det er lidt flere end sidste år, men færre end både i 2011 og 2010.

Arrangørerne ser dog ud til at være tilfredse med resultatet. I hvert fald konkluderer dyrskueleder Thor Nielsen, at "det er dejligt, at der er opbakning til vores indsatser."

Artiklen fortsætter efter annoncen

En halv gris på spil

- Vi har bestræbt os på at vise de mange gæster et billede af dansk landbrug anno 2013. Vi har haft et særligt stort fokus på fødevarerne og vist og involveret gæsterne i, hvordan produkterne bliver til. Det har været populært, siger Thor Nielsen, der allerede kigger frem mod Roskilde Dyrskue 2014.

- Nu begynder arbejdet med at lave et endnu bedre skue til næste år. Og vi håber meget, at I vil hjælpe os i vores arbejde. På vores hjemmeside kan man deltage i en brugerundersøgelse, hvor man kan komme med sit besyv om skuet. Vi trækker lod om en halv økologisk gris blandt alle dem, der deltager, fortæller Thor Nielsen.

Mange udstillere

Udstillermæssigt blev Roskilde Dyrskue 2013, der havde knap 500 udstillere, det største i over 10 år. 140 af udstillerne hørte til maskinafdelingen.

Roskilde Dyrskue 2014 afholdes 31. maj - 2. juni i Kristi Himmelfartsferien. Og ellers kan man også se frem til Store Hestedag, der ligeledes afholdes på dyrskuepladsen i Roskilde. Det foregår 7. - 8. september 2013.