Abonnementsartikel

Birken nord for Viborg danner rammerne om de traditionsrige danske- og nordiske mesterskaber, der afholdes den 2. - 4. august på Rideklubben Birken i Skals.

Fjordheste-entusiaster kommer fra hele Norden for at konkurrere i fire discipliner: Dressur, ridebanespringning, kørsel og all-round. Især all-round disciplinen er særlig interessant ved fjordhestestævner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den er nemlig unik for fjordhestesporten, da den samme hest konkurrerer i både spring, dressur og kørsel. Det kræver ikke alene en hest med meget udholdenhed, men også en alsidig - all-around - hest.

Profferne kommer

I alt tager 126 ryttere og kuske med deres heste til mesterskaberne, og det er et fremmøde, der glæder Fjordhesten Danmark.

- Vi er godt tilfredse med antallet af startende ryttere og kuske, og vi er sikre på, at det bliver en fantastisk stævneweekend, siger Annette Ruhoff, medarrangør og medlem af Fjordhesten Danmarks bestyrelse.

Hun hæfter sig ved, at selv om størstedelen af de tilmeldte ryttere og kuske er fra Danmark, er der også et betydeligt antal deltagere fra både Norge og Sverige.

Birken = Fjordhest

Det er øvrigt ikke en tilfældighed, at det netop er Birken, der er udvalgt som stedet for årets mesterskaber. Den er nemlig stor set kun fjordheste i den jyske klub.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Fjordhesten er en økonomisk og meget alsidig hest, som alle kan omgås. Derfor valgte jeg for 35 år siden, at det var den race, jeg ville beskæftige mig med, siger Jens Høgh, stifter af Birken.

Han garanterer desuden, at Birkens faciliteter bliver klar til stævnet.

- Vi arbejder i døgndrift, til det hele er klar, siger han.