Abonnementsartikel

Ikke færre end 300 gange er der givet håndslag som afslutning på en god handel mellem maskinimportøren Stemas og udlejningsvirksomheden Del-Pin, som i dag har ni afdelinger i landet. Det startede i 1984, og dermed kan parterne ses frem til et 30-års samarbejdsjubilæum til næste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De seneste otte- og ti-tons gravemaskiner er monteret med rotortilt, som er vigtige i vores konstante bestræbelser på at matche kundernes behov, siger Christen Kjær, økonomiansvarlig hos Del-Pin.

Der er tale om Yanmars to populære modeller SV100 og Vio-80, der begge er særdeles alsidige maskiner til opgaver med behov for rotortilt. De nye maskiner bruger markant mindre brændstof end deres forgængere og har desuden mere kraft og hurtigere funktioner. Også komforten er forbedret med større kabiner, mere benplads og bedre udsyn. Ligeledes er støjniveauet sænket i kabinen med cirka syv dB. Maskinerne er med AC, luftsæde, betankningspumpe osv.

Mest til mellemklassen

Af de 300 maskiner er mange naturligvis enten taget ud af drift, solgt videre eller leveret tilbage til Stemas som led i en ny handel, men omkring 100 enheder kører fortsat rundt hos Del-Pins kunder.

- De første maskiner - som blev handlet tilbage i 1984, hvor Stemas havde hovedkontor i Aabenraa - var et par Yanmar gravemaskiner, YB121, i 1200 kg klassen. Siden er det blevet til rigtig mange andre, primært i størrelsen 900 kg til 10 tons. Men naturligvis også enkelte større maskiner. Del-Pin kører også med de populære Weidemann læssemaskiner fra 1400 kg op til 3 tons - både med og uden kabine. Dertil et hav af udstyrsmuligheder, siger Peter Sørensen, som er sælger hos Stemas i Sønderjylland og på Fyn.

Begge parter er yderst tilfredse med samarbejdet, idet den langvarige relation giver en større tryghed i handlen.